Grup de lucru pentru o strategie care să dea un impuls producţiei locale de medicamente

Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei pun bazele unui grup de lucru care va reuni industria farmaceutică din ţară, care să pună la cale o strategie pentru a nu da un impuls producţiei de medicamente şi care să atragă mai multe investiţii în domeniu.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Grup de lucru pentru o strategie care să dea un impuls producţiei locale de medicamente

Sursă foto: Facebook/Ministerul Sănătăţii

Întâlnirea delegaţiei Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei, condusă de ministrul Sanătăţii, Alexandru Rafila, cu secretarul de stat din Ministerul Industriei şi Turismului din Spania Rebeca Torro Soler şi conducerea Agenţiei ProFarma, care coordonează activităţile de dezvoltare ale industriei farmaceutice spaniole, reprezintă un pas concret pentru ca şi România să aibă cât mai multe oportunităţi privind investiţiile din domeniul farmaceutic, informează Ministerul Sănătăţii.

Autonomia strategică în domeniul medicamentelor, sustenabilitatea industriei farmaceutice, încurajarea producţiei, a cercetării şi dezvoltării au un avânt fără precedent în Spania şi introducerea unui astfel de model de bună practică reprezintă o necesitate pentru România.

„Este importantă dezvoltarea parteneriatului cu sectorul privat al industriei farmaceutice, care şi în România este majoritar, şi, de asemenea, implicarea universităţilor de medicină şi farmacie pentru consolidarea cercetării şi dezvoltării într-un domeniu în care progresele sunt rapide, iar nevoia de acces la medicamente, inclusiv pentru medicamentele critice, este esenţială”, arată sursa citată.

În perioada imediat următoare, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Economiei vor organiza un grup de lucru în care vor invita reprezentanţii principalelor organizaţii din industria farmaceutică, pentru realizarea unui proiect strategic şi a legislaţiei necesare pentru introducerea lui.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici