Instrument pentru a identifica pacienţii cu cel mai mare risc de deces COVID
Oamenii de ştiinţă dezvoltă un instrument pentru a identifica pacienţii cu cel mai mare risc de deces COVID. Pe lângă faptul că îi ajută pe medici să ia decizii cu privire la pacienţii aflaţi în stare gravă, poate prezice cu 9 zile înainte supravieţuirea sau decesul.
Instrument pentru a identifica pacienţii cu cel mai mare risc de deces COVID
Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un algoritm pentru a identifica persoanele care prezintă cel mai mare risc de a muri din cauza COVID atunci când sunt tratate într-un spital.
CODOP (COVID-19 Disease Outcome Predictor) va contribui la avertizarea timpurie a medicilor cu privire la persoanele care au nevoie de îngrijire critică, transmite Sky News.
Sistemul utilizează 12 molecule de sânge care sunt colectate în mod normal în spital atunci când un pacient este internat - ceea ce înseamnă că algoritmul ar trebui să fie uşor de adoptat de sistemele de sănătate din întreaga lume.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
CODOP utilizează inteligenţa artificială şi poate identifica pacienţii care se confruntă cu un prognostic slab, potrivit studiului publicat în eLife.
Acesta a constatat că algoritmul poate prezice supravieţuirea sau decesul pacienţilor spitalizaţi cu o acurateţe ridicată până cu 9 zile înainte de producerea oricăruia dintre cele două evenimente.
Autorul principal al studiului a declarat că noile variante, scăderea imunităţii şi relaxarea măsurilor de siguranţă „înseamnă că vom continua să asistăm la o creştere a numărului de infecţii şi de spitalizări".
El a adăugat: „Este nevoie de instrumente de triaj valoroase din punct de vedere clinic şi generalizabile pentru a ajuta la alocarea resurselor spitaliceşti pentru COVID-19, în special în locurile unde resursele sunt limitate. Dar aceste instrumente trebuie să poată face faţă scenariului în continuă schimbare al unei pandemii globale şi trebuie să fie uşor de pus în aplicare".
Au fost folosite date provenite din probe de sânge de rutină prelevate de la aproape 30.000 de pacienţi din peste 150 de spitale din Spania, SUA, Bolivia, Honduras şi Argentina, între martie 2020 şi februarie 2022.
Acest lucru le-a permis cercetătorilor să adune informaţii de la persoane vaccinate şi nevaccinate şi a acoperit apariţia diferitelor variante, inclusiv Omicron.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO