- Home
- Sănătate
- BUCUREŞTI, (04.12.2024, 14:07)
- Iris Dutescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Majoritatea adolescenţilor se recuperează după doi ani de la Covidul de lungă durată
Majoritatea adolescenţilor care au suferit de Covid de lungă durată se recuperează în decurs de doi ani, potrivit celui mai mare studiu de acest gen, citat de The Guardian.
Urmărește
4765 afișări
Majoritatea adolescenţilor se recuperează după doi ani de la Covidul de lungă durată
Condus de experţi de la University College London (UCL), studiul a examinat datele a mii de copii mai mari şi adolescenţi. Tinerii cu vârste cuprinse între 11 şi 17 ani au fost întrebaţi despre starea lor de sănătate la trei, şase, 12 şi 24 de luni după efectuarea unui test PCR pentru virusul Covid, între septembrie 2020 şi martie 2021.
Din cei 12.632 de adolescenţi şi copii care au participat la studiu, 943 au fost testaţi pozitiv cu virusul şi au furnizat răspunsuri la trei, şase, 12 şi 24 de luni după testul iniţial. Dintre aceştia, 233 au fost diagnosticaţi cu Covid de lungă durată la trei luni după testul iniţial pozitiv.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
După şase luni, 135 dintre subiecţi au continuat să prezinte simptomele Covidului de lungă durată, potrivit lucrării, care a fost publicată în revista Nature Communications. Studiul a fost finanţat de National Institute for Health and Care Research şi UK Research and Innovation.
Copiii şi adolescenţii sunt diagnosticaţi cu Covid de lungă durată dacă prezintă, timp de cel puţin 3 luni de la contractarea virusului, mai mult de un simptom dintre următoarele: oboseală, probleme de somn, dificultăţi de respiraţie sau dureri de cap, probleme cu mobilitatea, durere sau disconfort în timpul activităţilor obişnuite, senzaţie de îngrijoratre sau tristeţe accentuată.
După un an, 94 de persoane aveau încă simptomele Covidului de lungă durată. Acest număr s-a redus la 68 de persoane, la doi ani după testul pozitiv iniţial, conform cercetării, care este cel mai mare „studiu longitudinal de cohortă” din lume privind această boală la copii.
Experţii au subliniat că acest lucru înseamnă că 70% dintre cei care au avut Covid de lungă durată s-au recuperat după doi ani. Aceşti copii au raportat o medie de cinci până la şase simptome, de fiecare dată când au raportat despre sănătatea lor.
Cele mai frecvente simptome au fost oboseala, problemele de somn, dificultăţile de respiraţie şi durerile de cap.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe