- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă investighează legătura dintre cancerul de sân şi bacteriile intestinale
Cercetătorii au primit o finanţare semnificativă pentru a investiga posibilitatea ca bacteriile intestinale mai sănătoase să contribuie la rezultate mai bune pentru pacienţii cu cancer de sân.
Oamenii de ştiinţă investighează legătura dintre cancerul de sân şi bacteriile intestinale
Organizaţia caritabilă Breast Cancer Now a dat 250.000 de lire sterline pentru a finanţa un studiu care va analiza legătura dintre bacteriile intestinale şi cancerul de sân, potrivit BBC.
Cercetătorii de la Institutul Quadram din Norwich Research Park vor conduce studiul.
Scopul este de a identifica dacă manipularea bacteriilor intestinale ar putea îmbunătăţi rezultatele tratamentului pentru cancerul de sân.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
Studii anterioare au sugerat o legătură între bacteriile intestinale sănătoase şi un prognostic mai bun pentru pacienţii cu alte tipuri de cancer.
„Dovezile arată că anumite bacterii care trăiesc în intestinul nostru pot contribui la încetinirea creşterii şi răspândirii cancerelor, inclusiv a cancerului de sân. Ne interesează modul exact în care bacteriile ajută organismul să prevină evoluţia cancerului şi dacă tratamentele standard afectează acest lucru”, a declarat Dr. Stephen Robinson.
Studiul va examina probe de scaun prelevate de la pacienţi cu cancer de sân în diferite stadii ale diagnosticului şi tratamentului pentru a vedea cum se schimbă bacteriile intestinale în timpul evoluţiei bolii.
Cercetătorii vor compara apoi probele de la persoanele care au răspuns bine la tratament şi de la cele care nu au răspuns.
Folosind şoareci, cercetătorii vor investiga, de asemenea, modul în care bacteriile intestinale influenţează sistemul imunitar.
Acest studiu ar putea duce la noi abordări de tratament pentru cancerul de sân, bazate pe modularea florei intestinale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO