- Home
- Sănătate
- (09.04.2021, 11:49)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premieră mondială. Primul transplant de ţesut pulmonar la o persoană cu leziuni cauzate de COVID-19, de la donatori vii
- Medicii din Japonia au anunţat joi că au efectuat cu succes primul transplant de ţesut pulmonar din lume de la donatori vii, la un pacient cu leziuni pulmonare severe de la COVID-19.
- Femeia din regiunea vestică japoneză Kansai îşi revine după operaţia de aproape 11 ore, a declarat un reprezentant al Spitalului Universitar din Kyoto.
- Soţul şi fiul ei, care şi-au donat părţi din plămâni, sunt, de asemenea, în stare stabilă.
Urmărește
938 afișări
Premieră mondială. A fost realizat primul transplant de ţesut pulmonar de la donatori vii, la o persoană cu leziuni pulmonare COVID-19
A fost realizat primul transplant din lume de ţesut pulmonar de la donatori vii, la o persoană cu leziuni pulmonare COVID-19. Transplanturile de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, în Japonia, sunt încă rare, iar donatorii vii sunt consideraţi o opţiune mai realistă pentru pacienţi.
„Am demonstrat că avem acum o opţiune de transplant pulmonar (de la donatori vii)”, a declarat dr. Hiroshi Date, chirurg toracic la spitalul care a condus operaţia. „Cred că acesta este un tratament care dă speranţă pacienţilor” cu leziuni pulmonare severe cauzate de COVID-19.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Reprezentanţii Spitalului Universitar din Kyoto au declarat că s-au efectuat zeci de transplanturi de părţi de plămâni prelevate de la donatori aflaţi în moarte cerebrală, la pacienţi cu leziuni pulmonare legate de COVID-19 în Statele Unite, Europa şi China, potrivit AP News.
Femeia s-a infectat cu SARS-CoV-2 la sfârşitul anului trecut şi a dezvoltat dificultăţi de respiraţie care s-au înrăutăţit rapid. Ea a fost conectată la un aparat care funcţionează ca plămân artificial, mai mult de trei luni, la un alt spital, deoarece plămânii ei au fost grav afectaţi.
Chiar şi după ce s-a vindecat de boală, plămânii ei nu mai erau funcţionali sau tratabili, iar singura opţiune pentru ea de a trăi era să primească un transplant pulmonar.
Soţul şi fiul ei s-au oferit voluntar să doneze părţi din plămâni, iar operaţia a fost efectuată la Spitalul Universitar din Kyoto de către o echipă de 30 de membri, condusă de dr. Hiroshi Date. Soţul ei a donat o parte din plămânul stâng, iar fiul a dat o parte din plămânul drept.
Femeia se aşteaptă să poată părăsi spitalul în aproximativ două luni şi să revină la viaţa normală în aproximativ trei luni.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Compania farmaceutică USP intră în România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe