Reprezentanţii Spitalului Sf. Pantelimon: Suntem spitalul de urgenţă cu cel mai mic tarif pe pacient

  • Reprezentanţii Spitalului Sf. Pantelimon susţin că unitatea medicală este subfinanţată.
  • Suntem spitalul de urgenţă din Bucureşti cu cel mai mic tarif pe pacient, asta înseamnă „funcţionare defectuoasă”, au transmis cei de la spitalul bucureştean.
Urmărește
491 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii Spitalului Sf. Pantelimon: Suntem spitalul de urgenţă cu cel mai mic tarif pe pacient

Reprezentanţii Spitalului Sf. Pantelimon: Suntem spitalul de urgenţă cu cel mai mic tarif pe pacient

Mesajul a fost transmis joi pe pagina de Faecebook a Spitalului Clinic de Urgenţă Sf. Pantelimon Bucureşti.

„Aceasta înseamnă ”funcţionare defectuoasă”. Suntem spitalul de urgenţă din Bucureşti cu cel mai mic tarif pe pacient (𝟏𝟖𝟓𝟒 𝐥𝐞𝐢), cu toate că deservim două sectoare grele ale Bucureştiului (sectoarele 2 şi 3), avem cele mai complexe şi dificile cazuri şi un procent de 89% urgenţe (cazuri grave). Singurul spital cu tarif sub 2.000 lei per pacient, mai mic decât spitale de aceeaşi categorie. Tarif care s-a majorat din 2019 cu doar 16%!”, scrie în mesajul reprezentanţilor spitalului.

Reprezentanţii spitalului au prezentat o serie de cifre privitoare la finanţarea spitalelor din Bucureşti.

„La adresele repetate către CNAS - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Ministerul Sănătăţii - România ni s-a răspuns politicos că nu sunt bani. Aceasta este realitatea: sistemul de sănătate este sufinanţat. Aveţi mai jos tarifele per pacient de la spitalele de urgenţă din capitală:

𝐒𝐏. 𝐂𝐋𝐈𝐍𝐈𝐂 𝐃𝐄 𝐔𝐑𝐆𝐄𝐍𝐓̦𝐀̆ 𝐒𝐅. 𝐏𝐀𝐍𝐓𝐄𝐋𝐈𝐌𝐎𝐍 𝐁𝐔𝐂𝐔𝐑𝐄𝐒̦𝐓𝐈 𝟏.𝟖𝟓𝟒
SP. CLINIC DE URGENŢĂ SF. IOAN BUCUREŞTI 2.132
SP. UNIVERSITAR DE URGENŢĂ BUCUREŞTI 3.001
SP. CLINIC DE URGENŢĂ BAGDASAR-ARSENI BUCUREŞTI 2.132
SP. UNIVERSITAR DE URGENŢĂ ELIAS BUCUREŞTI 2.465
SP. CLINIC DE URGENTA BUCURESTI 3.001”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici