Reţelele sociale ne-au înnebunit! O treime dintre tineri suferă de probleme psihice

Aproape o treime (32%) dintre tinerii cu vârste între 18 şi 24 de ani declară că nu se simt bine din punct de vedere mental, iar 46% consideră că reţelele sociale au o influenţă negativă asupra sănătăţii lor psihice.

Urmărește
279 afișări
Imaginea articolului Reţelele sociale ne-au înnebunit! O treime dintre tineri suferă de probleme psihice

Reţelele sociale ne-au înnebunit! O treime dintre tineri suferă de probleme psihice

Studiul, făcut de YouGov pentru Dailymotion, dezvăluie o situaţie îngrijorătoare privind sănătatea mintală a tinerilor cu vârste între 18 şi 24 de ani.

Raportul arată că aproape o treime (32%) dintre aceşti tineri adulţi declară că nu se simt bine din punct de vedere mental.

46% dintre tinerii de 18-24 ani consideră că reţelele sociale au o influenţă negativă asupra sănătăţii lor mintale.

39% cred că petrec prea mult timp pe platforme precum Snapchat, Facebook, Instagram şi X (fostul Twitter).

65% au experimentat o formă de violenţă online.

45% afirmă că au fost personal victime ale violenţei online.

Principalele simptome raportate de tineri includ oboseala sau insomnia, anxietatea, furia şi sentimentul de izolare.

Hărţuirea online reprezintă o problemă majoră. Studiul evidenţiază că o mare parte din hărţuirea online este legată de orientarea sexuală (25% dintre tineri au fost hărţuiţi din acest motiv), aspectul fizic (25%), gen (16%), convingeri politice (16%) şi convingeri religioase (16%).

„23% dintre utilizatorii născuţi între 2000 şi 2006 se simt prost din cauza cantităţii de ură şi hărţuire online", subliniază raportul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici