Stilul de viaţă poate ajuta oamenii să trăiască până la 100 de ani. Care sunt cele trei lucruri pe care trebuie să le faci

  • Un nou studiu a descoperit că stilul de viaţă poate ajuta oamenii să trăiască până la 100 de ani.
  • Făcând trei alegeri de stil de viaţă, te-ar putea ajuta să trăieşti mai mult.
  • Acestea nu includ fumatul, ci exerciţiile fizice şi consumul unei diete variate.
  • Cercetătorii au descoperit că persoanele care le-au făcut pe toate trei au trăit până la 100 de ani.
2711 afișări
Imaginea articolului Stilul de viaţă poate ajuta oamenii să trăiască până la 100 de ani. Care sunt cele trei lucruri pe care trebuie să le faci

Stilul de viaţă poate ajuta oamenii să trăiască până la 100 de ani. Care sunt cele trei lucruri pe care trebuie să le faci

Un nou studiu a descoperit că stilul de viaţă poate ajuta oamenii să trăiască până la 100 de ani. În 2024, speranţa de viaţă la naştere este de 73,5 ani la nivel global, însă făcând trei alegeri de stil de viaţă, te-ar putea ajuta să trăieşti mult mai mult.
 
Cercetătorii de la Universitatea Fudan din China au descoperit că faptul de a nu fuma niciodată, de a face exerciţii fizice şi de a avea o alimentaţie diversificată au fost asociate cu o şansă mai mare de a trăi până la 100 de ani.
 
Deoarece oamenii trăiesc mai mult – speranţa de viaţă la naştere este acum de 73,5 ani la nivel mondial şi de 77,6 ani în China continentală începând cu 2019, potrivit autorilor studiului – cercetătorii au dorit să identifice ceea ce ar putea ajuta oamenii să îmbătrânească cât mai sănătos posibil.
 
Studiul, publicat joi în JAMA Network Open, a utilizat date dintr-un studiu existent care a colectat date privind persoanele în vârstă de 80 de ani şi peste din întreaga China între 1998 şi 2018. Acesta a comparat stilul de viaţă al 1.454 de centenari şi 3.768 de persoane care au murit înainte de a ajunge la 100 de ani.
 
Cercetătorii au analizat dacă oamenii fumau, consumau alcool sau făceau mişcare, precum şi dieta şi indicele de masă corporală. Ei au descoperit că persoanele cu cele mai diverse diete – ceea ce înseamnă că consumau adesea fructe, legume, peşte, fasole şi ceai – aveau cu 23% mai multe şanse să ajungă la 100 de ani decât cei cu cele mai puţin variate diete.
 
De asemenea, cei care au făcut mişcare au avut cu 31% mai multe şanse să ajungă la 100 de ani decât cei care nu au făcut niciodată mişcare. Iar persoanele care nu au fumat niciodată aveau cu 25% mai multe şanse să devină centenare decât cele care au fumat.
 
În plus, persoanele din categoriile de top în ceea ce priveşte dietele diverse, exerciţiile fizice şi faptul că nu au fumat niciodată nu numai că aveau mai multe şanse să ajungă la 100 de ani, dar aveau şi cu 54% mai multe şanse să fie sănătoase după cea de-a 100-a aniversare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici