- Home
- Sănătate
- (29.09.2021, 20:22)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Explicaţia care arată de ce unii gemeni se nasc identici. Teoria ar putea ajuta la tratarea afecţiunilor acestora
- Misterul medical privind cauzele pentru care unii gemeni se nasc identici ar putea fi rezolvat de oamenii de ştiinţă din Olanda.
- Descoperirea unor modificări ale ADN-ului ridică speranţa unui tratament pentru tulburările care afectează în special gemenii.
- Gemenii identici se formează după ce un ovul fertilizat, numit zigot, se împarte în doi embrioni care au exact aceleaşi gene, însă motivul divizării este necunoscut.
Urmărește
569 afișări
STUDIU
Teoria predominantă a fost aceea că procesul biologic care duce la "gemeni monozigoţi" este întâmplător. Dar cercetătorii internaţionali conduşi de Vrije Universiteit Amsterdam cred că au descoperit o "semnătură" comună în ADN-ul gemenilor identici, potrivit The Guardian.
Cercetarea, publicată în revista Nature Communications, a analizat modificările epigenetice din ADN-ul gemenilor, factori care pot activa sau dezactiva genele fără a schimba secvenţa lor de bază. S-a constatat că gemenii identici din întreaga lume aveau semne similare în 834 de puncte din genomul lor, adică suma totală a ADN-ului unui organism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Ion Cristoiu: Mă întrebam pe 14 noiembrie 2014: Sunt românii capabili, duminică, la al doilea tur, de o Revoluţie prin vot?
-
Trump deţine controlul deplin asupra guvernului, dar nu va obţine întotdeauna ceea ce doreşte
-
Cutremur joi dimineaţa în Arad
Semnele comune pot permite cercetătorilor să determine, cu o precizie de până la 80%, dacă un individ este un geamăn identic, inclusiv cei care nu ştiu că şi-au pierdut geamănul în uter, cunoscut sub numele de sindromul gemenilor dispăruţi, sau că au fost separaţi la naştere.
Încă nu s-a dovedit că semnele chimice de pe ADN sunt cauza conceperii de gemeni identici, deoarece rămâne posibil ca aceasta să fie o consecinţă a procesului de îngemănare. Dar se spune că este o teorie plauzibilă, iar descoperirea semnelor comune ar putea fi de ajutor pentru un grup larg de persoane.
Până la 12% din sarcinile umane pot începe ca embrioni multipli, dar doar puţin sub 2% dintre acestea ajung la termen, multe persoane neştiind că au avut gemeni.
Nancy Segal, psiholog de dezvoltare la California State University, a declarat pentru publicaţia Science News că este "o descoperire foarte, foarte importantă", întrucât gemenii identici sunt predispuşi la o serie de afecţiuni, inclusiv spina bifida.
Cercetarea indincă faptul ca persoanele cu o astfel de afecţiune ar putea să facă parte dintr-un set de gemeni identici care şi-au pierdut fratele sau sora în uter sau au fost separaţi la naştere.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:09
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
astăzi, 08:09
Peste 800 de milioane de oameni suferă de diabet, boala care ameninţă mai ales ţările sărace