- Home
- Sănătate
- (29.09.2021, 20:22)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Explicaţia care arată de ce unii gemeni se nasc identici. Teoria ar putea ajuta la tratarea afecţiunilor acestora
- Misterul medical privind cauzele pentru care unii gemeni se nasc identici ar putea fi rezolvat de oamenii de ştiinţă din Olanda.
- Descoperirea unor modificări ale ADN-ului ridică speranţa unui tratament pentru tulburările care afectează în special gemenii.
- Gemenii identici se formează după ce un ovul fertilizat, numit zigot, se împarte în doi embrioni care au exact aceleaşi gene, însă motivul divizării este necunoscut.
Urmărește
572 afișări
STUDIU
Teoria predominantă a fost aceea că procesul biologic care duce la "gemeni monozigoţi" este întâmplător. Dar cercetătorii internaţionali conduşi de Vrije Universiteit Amsterdam cred că au descoperit o "semnătură" comună în ADN-ul gemenilor identici, potrivit The Guardian.
Cercetarea, publicată în revista Nature Communications, a analizat modificările epigenetice din ADN-ul gemenilor, factori care pot activa sau dezactiva genele fără a schimba secvenţa lor de bază. S-a constatat că gemenii identici din întreaga lume aveau semne similare în 834 de puncte din genomul lor, adică suma totală a ADN-ului unui organism.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
Semnele comune pot permite cercetătorilor să determine, cu o precizie de până la 80%, dacă un individ este un geamăn identic, inclusiv cei care nu ştiu că şi-au pierdut geamănul în uter, cunoscut sub numele de sindromul gemenilor dispăruţi, sau că au fost separaţi la naştere.
Încă nu s-a dovedit că semnele chimice de pe ADN sunt cauza conceperii de gemeni identici, deoarece rămâne posibil ca aceasta să fie o consecinţă a procesului de îngemănare. Dar se spune că este o teorie plauzibilă, iar descoperirea semnelor comune ar putea fi de ajutor pentru un grup larg de persoane.
Până la 12% din sarcinile umane pot începe ca embrioni multipli, dar doar puţin sub 2% dintre acestea ajung la termen, multe persoane neştiind că au avut gemeni.
Nancy Segal, psiholog de dezvoltare la California State University, a declarat pentru publicaţia Science News că este "o descoperire foarte, foarte importantă", întrucât gemenii identici sunt predispuşi la o serie de afecţiuni, inclusiv spina bifida.
Cercetarea indincă faptul ca persoanele cu o astfel de afecţiune ar putea să facă parte dintr-un set de gemeni identici care şi-au pierdut fratele sau sora în uter sau au fost separaţi la naştere.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:15
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Lavrov: Administraţia Trump ar trebui să facă primul pas pentru „restabilirea dialogului” / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:54
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112