- Home
- Sănătate
- (06.05.2021, 08:56)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
STUDIU Măştile de unică folosinţă eliberează poluanţi chimici. „Este o problemă cu care ne vom confrunta în viitor"
- Măştile de unică folosinţă ar putea elibera poluanţi chimici şi nano-materiale plastice în mediu, au avertizat cercetătorii.
- Echipa Universităţii Swansea a descoperit că au fost eliberate metale grele şi fibre plastice, atunci când măştile aruncate au pătruns în apă.
- Metalele grele găsite sunt „bio-acumulative”, ceea ce înseamnă că nu sunt eliminate din sistemele acvatice şi se acumulează în timp.
Urmărește
1089 afișări
STUDIU Măştile de unică folosinţă eliberează poluanţi chimici. „Acumularea este o problemă cu care ne vom confrunta în viitor"
Oamenii de ştiinţă au spus că trebuie să existe o reglementare mai bună şi să se efectueze mai multe cercetări. „Înainte de pandemie, ne uitam la reducerea utilizării paielor din plastic, la reducerea ambalajelor, dar acum ne uităm la eliminarea a sute şi mii de măşti", a declarat liderul proiectului, dr. Sarper Sarp, de la Colegiul de Inginerie al universităţii, potrivit BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Liga Naţiunilor: România - Kosovo 0-0. Tricolorii au nevoie de un punct pentru a termina pe primul loc
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
-
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
„Trebuie să ne setăm priorităţile - în primul rând trebuie să trecem peste pandemie şi să ne protejăm reciproc şi sănătatea publică. Apoi, între timp, trebuie să luăm măsuri pentru protejarea mediului".
Poluanţii au fost adesea legaţi de coloranţii folosiţi la producerea măştilor, preparaţi mai ales în Asia de Sud şi, în special, în China. Echipa a găsit urme de plumb, antimoniu şi cadmiu - toate metalele grele care pot fi toxice în doze mici. „La scară de mediu, cu cantitatea de producţie a acestor lucruri - totul se acumulează”, a avertizat dr. Geraint Sullivan, om de transfer de tehnologie la universitate.
„Avantajele purtării măştilor sunt imense, aşa că trebuie să le purtăm în continuare, dar trebuie să fim atenţi la diferite reglementări şi standardizarea măştilor şi la calitatea materialelor pe care le folosim. Trebuie să fim atenţi la modul în care sunt produse, la modul în care le putem testa şi la modul de standardizare a calităţii acestora”.
Liderul proiectului, dr. Sarp, care este, de asemenea, membru al grupului de cercetători tehnici Covid al guvernului galez, a declarat că este mult mai mult de lucru cu măştile de faţă. „S-ar putea să nu fie o mare problemă acum, dar acumularea este o problemă cu care ne vom confrunta în viitor", a spus el.
Dr. Sarp a spus că, cu aceste informaţii, va putea educa şi informa publicul despre măşti şi se va asigura că acestea sunt mai sigure pentru indivizi şi pentru mediu.
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană, la o zi după înmormântare: 'Nu trebuie să ne fie frică de moarte'
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe