SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără provenienţă animală cunoscută

Un caz de gripă aviară H5N1 a fost confirmat în Missouri, SUA, fiind primul caz fără expunere cunoscută la animale.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără provenienţă animală cunoscută

SUA confirmă primul caz de gripă aviară fără provenienţă animală cunoscută

Un nou caz de gripă aviară H5N1 a fost confirmat în Statele Unite, ridicând numărul total de cazuri la 14 în acest an. Cazul recent, înregistrat în statul Missouri, este primul din această serie în care pacientul nu a avut contact cunoscut cu animale, ceea ce ridică semne de întrebare pentru autorităţile sanitare.

Toate celelalte cazuri raportate anterior au fost asociate cu muncitori din fermele de păsări sau bovine infectate.

Pacientul, un adult, a fost testat pozitiv pe 22 august, iar autorităţile din domeniul sănătăţii au confirmat ulterior că este vorba de tulpina H5N1, scrie Science Alert.

Deşi persoana afectată nu a prezentat legături clare cu animale infectate, se consideră posibilă o expunere accidentală.

Deşi virusul nu a fost transmis mai departe la alte persoane, Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA monitorizează cu atenţie evoluţia acestui caz şi fac teste suplimentare pentru a determina modul în care virusul a fost contractat şi dacă există semne de adaptare la transmiterea între mamifere.

În prezent, CDC este de părere că riscul de transmitere a virusului în rândul populaţiei generale rămâne scăzut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici