- Home
- Sănătate
- (31.03.2023, 10:33)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un studiu despre o poziţie comună la birou îi sperie pe bărbaţi: poate afecta producţia de spermă
A sta cu picioarele încrucişate este o poziţie destul de confortabilă, dar, pe termen lung, potrivit medicilor, poate produce mult rău.
Urmărește
1501 afișări
Un studiu despre o poziţie comună la birou îi sperie pe bărbaţi: poate afecta producţia de spermă
Toţi o facem, de multe ori fără să ne dăm seama: încrucişarea picioarele când suntem aşezaţi este socotit un instinct natural.
Dar, oricât de confortabilă este poziţia, atât de mult ne-ar putea răni, potrivit unor medici precum Adam Taylor, directorul Centrului de Învăţare a Anatomiei Clinice de la Universitatea Lancaster, care a publicat un articol ştiinţific despre starea cu picioarele încrucişate în revista The Conversation.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
„Aproximativ 62% dintre oameni îşi încrucişează picioarele de la dreapta la stânga, 26% îşi încrucişează picioarele şi 12% nu au nicio preferinţă. În general, există două moduri de a sta şi de a-ţi încrucişa picioarele, unul este la genunchi şi celălalt la gleznă”, scrie Taylor.
Potrivit lui, a sta mult timp cu picioarele încrucişate ne poate schimba postura. Deşi aceasta este o poziţie confortabilă, este mai puţin sănătoasă decât credem şi, în timp, poate provoca nealinierea coloanei vertebrale şi a umerilor, a capului şi a gâtului, deoarece o parte a corpului poate deveni mai slabă comparativ cu cealaltă.
Datorită întinderii prelungite a fesierilor într-o parte, pelvisul poate avea, de asemenea, o nealiniere. În plus, a sta mult timp cu picioarele încrucişate, de exemplu când suntem la birou, creşte riscul de scolioză, deformare şi sindrom de durere trohanter mai mare, afecţiune dureroasă care afectează şoldul şi coapsa externă.
Dar nu este totul: omul de ştiinţă mai afirmă că încrucişarea îndelungată a picioarelor poate pune în pericol şi nervul peronier din partea inferioară a piciorului, provocând slăbiciune în ridicarea degetului mic a piciorului.
Profesorul Taylor explică, de asemenea, în articolul său că statul cu picioarele încrucişate este deosebit de dăunător pentru bărbaţi: „Există dovezi că încrucişarea picioarelor ar putea afecta producţia de spermă”, scrie el.
Beneficiu pentru cei care un picior mai lung şi unul mai scurt
„Aceasta se datorează faptului că temperatura testiculelor trebuie să fie între 2°C şi 6°C sub temperatura standard a corpului. Starea pe scaun creşte temperatura testiculară cu 2°C, iar încrucişarea picioarelor poate creşte temperatura testiculară cu până la 3,5°C. Şi studiile indică faptul că o creştere a temperaturii scrotului sau testiculelor poate reduce atât cantitatea, cât şi calitatea spermatozoizilor. Este important, din cauza diferenţelor de anatomie dintre bărbaţi şi femei, probabil că este mult mai uşor pentru femei să stea cu picioarele încrucişate, mai ales că bărbaţii au o gamă redusă de mişcare la şold”.
Deşi Taylor sfătuieşte să nu stea cu picioarele încrucişate în general, există unele cazuri în care - în mod surprinzător - această poziţie poate oferi beneficii.
„Un mic studiu din 2016 a constatat că, pentru persoanele care au un picior mai lung decât celălalt, aşezarea cu picioarele încrucişate poate ajuta la reglarea înălţimii de ambele părţi ale pelvisului, îmbunătăţind alinierea”, spune Taylor. Încrucişarea picioarelor ar avea şi alte efecte pozitive, precum relaxarea muşchilor: statul cu picioarele încrucişate reduce de fapt activitatea muşchilor oblici.
Acest lucru vă ajută să vă relaxaţi muşchii de bază şi să preveniţi suprasolicitarea, făcând această poziţie confortabilă pentru mulţi oameni. Există, de asemenea, dovezi că aşezarea cu picioarele încrucişate îmbunătăţeşte stabilitatea articulaţiilor sacroiliace, care sunt responsabile pentru transferul greutăţii între coloană şi picioare. Şi asta poate fi benefic pentru cei care au probleme cu aceste articulaţii sau încearcă să menţină o postură bună.
Pe scurt, este bine sau rău să-ţi încrucişezi picioarele? Părerile sunt diverse. „Probabil că cel mai bine este să evităm să ne încrucişăm picioarele dacă putem”, conchide Taylor.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe