Un studiu schimbă complet orientarea despre consumul de carne roşie

  • În carne şi în produse lactate există un nutrient care îmbunătăţeşte imunoterapia.
  • Cercetările au descoperit că o dietă îmbogăţită cu acid trans-vaccenic reduce potenţialul de creştere al melanomului şi al celulelor canceroase de colon.
  • Acidul trans-vaccenic (TVA) nu poate fi produs de corpul uman.
Urmărește
17823 afișări
Imaginea articolului Un studiu schimbă complet orientarea despre consumul de carne roşie

Un studiu schimbă complet orientarea despre consumul de carne roşie

Considerat multă vreme doar ca un factor de risc pentru cancer, consumul de carne roşie este tratat diferit de un studiu făcut de Universitatea din Chicago.

Cercetătorii au descoperit că în carnea şi în produsele lactate de la animalele care pasc, precum vacile şi oile, există un nutrient, acidul trans-vaccenic (TVA), pe care corpul uman nu îl poate produce singur şi care ar putea fi capabil să-l întărească împotriva cancerului, precum şi creşterea eficacităţii imunoterapiei.

Rezultatele, abia publicate în revista Nature, vor fi discutate la cea de-a noua ediţie a congresului de imunoterapie, care va avea loc la Napoli, în perioada 29-30 noiembrie.

„TVA este prezent în laptele uman, dar organismul nu este capabil să-l producă singur”, explică Paolo Ascierto, directorul SC Medical Oncology Melanom Oncological Imunotherapy and Innovative Therapies National Cancer Institute IRCCS Pascale Foundation din Napoli.

„Doar aproximativ 20% din TVA este descompusă în alte produse secundare, lăsând 80% să circule în sânge. Experimentele efectuate de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Chicago pe modele de şoarece ale diferitelor tumori au descoperit că o dietă îmbogăţită cu TVA reduce semnificativ potenţialul de creştere al melanomului şi al celulelor canceroase de colon. Dieta TVA a îmbunătăţit, de asemenea, capacitatea celulelor T CD8+ de a se infiltra în tumori”.

„Dar, atenţie: studiul nu indică un consum excesiv de carne roşie şi produse lactate - precizează Ascierto -. Mai degrabă, descoperirile sugerează că TVA ar putea fi folosit ca supliment alimentar pentru a ajuta la creşterea eficacităţii tratamentelor de imunoterapie, deşi este important să se determine cantitatea optimă de nutrient în sine de consumat. De fapt, ceea ce contează este nutrientul TVA şi posibilul său aport în dozele potrivite, nu sursa lui (carne şi produse lactate)”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici