Unul din 10 români suferă de pierderea auzului

Peste 60% dintre problemele de auz şi sănătate a urechii pot fi identificate şi abordate la nivelul asistenţei medicale primare, iar unul din 10 români suferă de pierderea auzului, potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Argeş, de Ziua Mondială a Auzului.

Urmărește
415 afișări
Imaginea articolului Unul din 10 români suferă de pierderea auzului

Unul din 10 români suferă de pierderea auzului

Problemele de auz şi sănătate a urechii sunt printre cele mai frecvente probleme întâlnite în comunitate, iar în România, unul din 10 români suferă de pierderea auzului, potrivit unui comunicat transmis vineri de DSP Argeş.

Cauzele care pot duce la pierderea auzului pot fi: congenitale (existente la naştere) sau dobândite (după naştere pe parcursul vieţii).

La nivel global, peste 1,5 miliarde de oameni suferă de o scădere a auzului (hipoacuzie), iar dintre aceştia aproape 430 de milioane de persoane prezintă o deficienţă de auz invalidantă. O majoritate semnificativă dintre aceştia locuiesc în ţări cu venituri mici şi medii şi, de obicei, nu au acces la serviciile şi intervenţiile specifice pentru aceste patologii.

Peste 60% dintre problemele de auz şi sănătate a urechii pot fi identificate şi abordate la nivelul asistenţei medicale primare.

Potrivit sursei citate, principala cauză a morbidităţii sistemului auditiv este reprezentată de neabordarea la timp a problematicii pierderii auzului ceea ce se traduce în final printr-un cost anual global de 980 de miliarde de dolari.

Este de aşteptat ca prevalenţa pierderii auzului să crească considerabil în următoarele decenii din cauza schimbării demografice a populaţiei, creşterii expunerii la factori de risc (de ex: zgomotele puternice, utilizarea anumitor medicamente), precum şi persistenţei unor afecţiuni netratate ale urechii, cum ar fi otita medie. Multe dintre cauzele care duc la pierderea auzului sunt prevenibile, persoanele ce prezintă deficienţă de auz putând beneficia de intervenţii oportune şi corespunzătoare patologiei.

La copii, 60% dintre cazurile de pierdere a auzului pot fi prevenite prin strategii corespunzătoare de sănătate publică (de ex: îmbunătăţirea îngrijirii materne pe parcursul sarcinii şi în perioada perinatală, screening-ul auditiv, imunizarea împotriva rubeolei şi a meningitei, gestionarea precoce a otitei medii etc).

O implementare eficientă a strategiilor dovedite pentru prevenirea pierderii auzului şi reabilitarea acestuia, implementarea unui număr de măsuri de sănătate publică, inclusiv integrarea serviciilor de îngrijire a sănătăţii urechii şi a auzului extinse şi de înaltă calitate în sistemele naţionale de sănătate, reprezintă soluţii pentru diminuarea impactului acestor afecţiuni, atât la nivel individual cât şi la nivel de societate, spun reprezentanţii DSP Argeş.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici