Variola maimuţei. Focare în Africa din 2020, ţinute sub control din cauza pandemiei

Mai multe focare de variola maimuţei din Africa au fost ţinute sub control în timpul pandemiei, când atenţia lumii era în altă parte. Focarele din Europa şi Statele Unite reprezintă acum o sursă de îngrijorare.

Urmărește
593 afișări
Imaginea articolului Variola maimuţei. Focare în Africa din 2020, ţinute sub control din cauza pandemiei

Variola maimuţei. Focare în Africa din 2020, ţinute sub control din cauza pandemiei

Câteva cazuri de variola maimuţei, care provoacă febră şi o erupţie cutanată caracteristică, cu umflături, au fost raportate sau sunt suspectate în Marea Britanie, Portugalia, Spania şi Statele Unite. Boala, care se răspândeşte prin contact strâns şi a fost descoperită pentru prima dată la maimuţe, apare în principal în Africa de Vest şi Centrală şi se răspândeşte doar rareori în alte părţi.

Directorul interimar al Centrului african pentru controlul şi prevenirea bolilor a declarat că, începând din 2020, au fost observate şi izolate focare în Republica Democratică Congo, Nigeria, Camerun şi Republica Centrafricană.

„În timpul pandemiei am avut mai multe focare pe continent ... Ne aşteptăm, de asemenea, să apară şi alte focare şi le vom gestiona în mod obişnuit", a declarat Ahmed Ogwell Ouma în cadrul unei conferinţe de presă, anunţă Reuters.

„Suntem însă îngrijoraţi de multiplele ţări din afară, în special din Europa, care înregistrează aceste focare de variola maimuţei. Cunoştinţele ar trebui împărtăşite cu privire la sursa acestor focare", a spus el.

Între timp, primul caz de infecţie cu variola maimuţei a fost identificat în SUA, Massachusetts, la un bărbat care a călătorit recent în Canada.

Recent,au fost raportate sau sunt suspectate câteva cazuri în Regatul Unit, Portugalia şi Spania.

Miercuri, autorităţile portugheze au anunţat că au identificat 5 cazuri de infecţie, iar Spania a anunţat că testează 23 de cazuri potenţiale, după ce Marea Britanie a alertat Europa.

Marea Britanie raportase primul caz pe 7 mai şi a mai descoperit 6 cazuri în ţară de atunci.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici