- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (07.04.2015, 19:34)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
140 de programe pentru diaspora. Moldova are cele mai multe cereri de finanţare aprobate
Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni (DPRRP) a publicat, marţi, rezultatele sesiunii de finanţare ianuarie 2015; din cele 671 de cereri de finanţare primite au fost aprobate 140, cele mai multe fiind din R. Moldova - 33.
Urmărește
354 afișări
140 de programe pentru diaspora. Moldova are cele mai multe cereri de finanţare aprobate (Imagine: Shutterstock)
Departamentul Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din MAE (DPRRP) a primit, în cadrul sesiunii de finanţare ianuarie 2015, 671 cereri de finanţare, dintre care 140 au întrunit punctajul de minimum 25 de puncte şi au fost aprobate spre finanţare.
334 de cereri nu au întrunit punctajul necesar, iar 197 de cereri nu au fost admise în etapa de evaluare şi selectare, fiind declarate neeligibile.
Din cele 140 de cereri aprobate, 33 sunt din Republica Moldova.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
Câteva proiecte vizează sprijinirea presei de peste Prut.
Astfel, DPRRP va finanţa săptămânalul independent Timpul - 99,99 mii lei, dezvoltarea portalului Glasul.md - 16,58 mii lei, continuarea editării săptămânalului independent de investigaţii Ziarul de Gardă în 2015 - 49,50 mii lei, susţinerea şi consolidarea presei online de limbă română - Unimedia.info - 48,20 mii lei, precum şi realizarea şi difuzarea ediţiei de Moldova a cotidianului Evenimentul Zilei - 47,19 mii lei.
Totodată, Departamentul va finanţa tipărirea revistei Contrafort în 2015, editarea revistei naţionale Natura şi a Revistei Literare.
În schimb, editarea cotidianului naţional Adevărul Moldova şi proiectul Societăţii cu Răspundere Limitată Filiala Societăţii Române de Televiziune "Promovarea şi sprijinirea mass-media de expresie românească - TVR Moldova" au fost respinse.
Pe lista proiectelor aprobate se află şi construirea sau pictarea unor biserici.
Pentru comunitatea românească din Serbia au fost aprobate 12 proiecte, pentru cea din Ucraina - 11, iar pentru cea din Spania - 9.
Asociaţiilor din Italia li s-au aprobat cinci proiecte, celor din Germania, Grecia, Albania şi Belgia, câte patru, celor din Ungaria - 3, iar celor din Marea Britanie şi Franţa, câte două.
De asemenea, au fost aprobate 34 de programe ale unor asociaţii, centre culturale, fundaţii sau persoane fizice autorizate din România, care desfăşoară activităţi ce au legătură cu românii din afara graniţelor.
Iulia Modiga - Persoană Fizică Autorizată a primit bani pentru publicaţia online Infoprut (23,30 mii lei), Asociaţia Cordelia pentru Agenţia de presă interactivă online a comunităţilor istorice de români (57,98 mii lei) şi Asociaţia Uniriştii pentru refacerea legăturilor de suflet cu românii din spaţiul ex-sovietic (56,22 mii lei).
Printre proiectele aprobate se află şi cel al Fundaţiei Universitare a Mării Negre "Şcoala jurnaliştilor de politică externă - 2015" (54,31 mii lei) şi al Centrului Cultural Topliţa "Universitatea de vară Izvorul Mureşului", ediţia a XII-a (47,60 mii lei).
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe