Banca Centrală a Ucrainei avertizează că întreruperile de curent vor forţa mai mulţi oameni să părăsească ţara

Banca Centrală a Ucrainei a prezis că nivelurile de emigrare din acest an vor fi mult mai mari decât cele prognozate anterior, în mare parte din cauza întreruperilor de curent cauzate de atacurile ruseşti asupra instalaţiilor energetice.

Urmărește
1453 afișări
Imaginea articolului Banca Centrală a Ucrainei avertizează că întreruperile de curent vor forţa mai mulţi oameni să părăsească ţara

„Înrăutăţirea situaţiei energetice şi normalizarea lentă a condiţiilor economice vor conduce la un flux mai mare de emigranţi în străinătate în 2024 şi 2025 decât se preconiza anterior", a declarat Banca Naţională a Ucrainei într-un raport citat de AFP.

Aceasta a prezis că va exista o ieşire netă de 400.000 de persoane în acest an. În aprilie, banca prevăzuse că un număr net de 200.000 de ucraineni vor pleca în acest an.

Dincolo de imposibilitatea de a încălzi locuinţele, întreruperile de curent reduc activitatea economică şi cererea de angajaţi, stimulând şi mai mult migraţia, a mai spus aceasta.

Economia a fost, de asemenea, afectată de milioane de tineri care părăsesc ţara, unii făcând acest lucru ilegal pentru a evita înrolarea, deşi numărul lor exact este greu de cuantificat.

Potrivit ONU, există 6,6 milioane de ucraineni care trăiesc în străinătate, cu aproape 240.000 mai mulţi de la începutul anului. Populaţia totală a Ucrainei este subiect de dezbatere, deoarece ultimul recensământ a avut loc în 2001 şi a indicat o cifră de peste 48 de milioane.

De atunci, s-a înregistrat o rată scăzută a natalităţii şi o rată ridicată a mortalităţii, iar ţara a pierdut o mare parte din teritoriu din cauza anexării şi ocupării ruseşti începând cu 2014.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici