BEC a primit peste 200 de sesizări în care românii din diaspora reclamă nereguli la vot în turul 1

BEC a primit peste 200 de sesizări prin care români din străinătate cer mărirea numărului de secţii de votare din diaspora la turul 2 al prezidenţialelor şi reclamă atât lipsa de secţii în anumite localităţi cât şi nereguli în procesul de votare.

Urmărește
768 afișări
Imaginea articolului BEC a primit peste 200 de sesizări în care românii din diaspora reclamă nereguli la vot în turul 1

BEC a primit peste 200 de sesizări în care românii din diaspora reclamă nereguli la vot în turul 1 (Imagine: Edgar Jozsa/Mediafax Foto)

O alegătoare reclamă inexistenţa secţiilor de votare în Nova Scoţia (Canada), o alta se declară nemulţumită de faptul că nu există nicio secţie de votare la Consulatul României din Liverpool (Marea Britanie). Alte sesizări se referă la absenţa unor secţii de votare din "Piazza Diaz, nr. 38, Formihosa, Mantova", în Statul Connecticut, zona Hartford (SUA). Un petent cere înfiinţarea unei secţii de votare în Nantes (Franţa), iar altul în Spalding (Franţa).

Un alegător cere deschiderea unor secţii de votare suplimentare în Dublin (Irlanda), iar un altul în Bremen (Germania). Un cetăţean domiciliat în diaspora solicită suplimentarea materialelor necesare votării în Glen Cove (SUA) pentru al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Cetăţenii români cu domiciliul în străinătate au mai reclamat la BEC modul în care s-a desfăşurat procesul de votare la Consulatul României la New York, la secţia de votare din Stuttgart (Germania) şi la secţie din Viena (Austria).

Alţii şi-au declarat nemulţumirea privind organizarea votării în Londra (Marea Britanie) şi în Torino (Italia). O alegătoare din străinătate şi-a exprimat nemulţumirea referitor la organizarea procesului votării în Munchen (Germania) şi a solicitat remedierea situaţiei la turul al doilea. Un alt cetăţean a sesizat BEC că secţia de votare din Birmingam (Marea Britanie) a funcţionat cu trei din cei şase membri desemnaţi să facă parte din biroul electoral al secţiei de votare, iar altul că numărul ştampilelor şi al cabinelor de vot a fost insuficient pentru exercitarea dreptului de vot de către românii aflaţi în străinătate.

Alegătorii din străinătate au mai solicitat BEC ca declaraţiile pe propria răspundere să poată fi descărcate de pe internet şi tipărite de aceştia, ori ca respectivele documente să poată fi completate olograf.

Unii dintre românii din străinătate au transmis BEC că sunt nemulţumiţi de faptul că votarea la secţiile de peste hotare nu a fost prelungită după ora 21.00 şi au cerut reorganizarea votării pentru al doilea tur de scrutin al alegerilor pentru fluidizarea votului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici