Boc recomandă elevilor să nu se piardă în tot ce oferă televiziunea şi asigură că "apare şi soarele"

Premierul Boc recomandă elevilor, într-un mesaj transmis la începutul noului an şcolar, să nu se piardă în tot ce oferă televiziunea, urmărind seriale TV, ci să citească şi cărţile din bibliotecă, asigurând-i că "va apărea şi soarele" după un an şcolar 2009-2010 în care nu a fost uşor pentru nimeni.

Urmărește
22 afișări
Imaginea articolului Boc recomandă elevilor să nu se piardă în tot ce oferă televiziunea şi asigură că "apare şi soarele"

Boc recomandă elevilor să nu se piardă în tot ce oferă televiziunea şi asigură că "apare şi soarele" (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El arată că, în calitate de părinte, este permanent preocupat de educaţia copiilor săi, iar ca prim-ministru a dorit să fie luate măsurile cele mai bune în învăţământ, în ciuda constrângerilor impuse de criza financiară.

Premierul aminteşte că Guvernul a depus în Parlament proiectul de lege referitor la educaţia naţională, fundamentat pe două documente asumate în cadrul Programului de guvernare, respectiv Pactul Naţional pentru Educaţie şi Strategia Educaţie şi Cercetare pentru Societatea Cunoaşterii, bazat pe descentralizare.

"Viitorul an şcolar este unul cheie pentru ceea ce înseamnă învăţământul românesc. În 2009-2010 nu a fost uşor pentru nimeni, dar după ploaie apare soarele de fiecare dată. Am văzut deja că bacalaureatul a devenit un examen cu adevărat reprezentativ. Au lipsit scandalurile legate de subiectele aflate înainte de vreme, metodele de fraudare a examenului au fost drastic reduse, iar cei care au încălcat regulile, elevi sau profesori, au plătit", spune Boc, susţinând că 90,5% dintre copii vor învăţa în şcoli autorizate din punct de vedere sanitar, iar numărul de profesori care nu ştiu la 1 septembrie unde vor preda a scăzut de la 10%, în anii trecuţi, la 0,5% din total.

Premierul Emil Boc are un mesaj şi către profesori, spunându-le că într-o societate ameninţată de disoluţia modelelor şi de bulversarea sistemelor de valori, prin promovarea tot mai des a falselor modele şi pseudo-valori, este necesară construcţia solidă a unui sistem educaţional care să îi permită copilului să îşi dezvolte abilităţi de viaţă şi să îşi consolideze competenţe fundamentale, iar şcoala este aceea care trebuie să formeze şi să consolideze competenţe, nu să ofere, "ca odinioară", doar informaţie ştiinţifică.

"Dragi copii, trebuie să ştiţi că indiferent cât de mult vă sprijină părinţii voştri, vine o vreme în care locul de muncă pe care îl veţi avea, salariul pe care îl veţi primi, locul vostru în societate, va depinde de ceea ce ştiţi să faceţi, de cunoştinţele pe care le-aţi acumulat în timpul şcolii, de abilităţile pe care le-aţi dezvoltat. De aceea vă îndemn cu toată afecţiunea să nu vă pierdeţi în tot ce vă oferă televiziunea, pentru că adevărata educaţie se clădeşte în timp, citind carte după carte şi nu urmărind serial după serial. Ca om care deţine temporar o funcţie înaltă în stat, vă spun că important este să aveţi o educaţie solidă, care să vă dea libertatea să alegeţi ceea ce vreţi să faceţi în viaţă", spune Boc.

El îşi încheie mesajul cerând să nu se uite că educaţia face diferenţa între performanţă şi mediocritate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici