Bogdan Pîrlog, procuror militar: „Decizia CCR va atrage procedura de infringement. (...) Klaus Iohannis a încălcat MCV”

Urmărește
8979 afișări
  • „CCR a încălcat Constituţia. Judecătorii respectă Constituţia aplicând decizia CJUE. Judecătorul nu trebuie să ţină cont de decizia CCR”
  • „Rapoartele MCV stabilesc obiective obligatorii. Comisia Europeană a stabilit desfiinţarea SIIJ. În 2-3 luni ne putem aştepta la desfiinţarea SIIJ”
  • „Am atacat în instanţă decretele lui Klaus Iohannis. Procurorii şefi al parchetelor au fost numiţi legal, dar Klaus Iohannis n-a respectat MCV”
  • „Se încearcă intimidarea mea şi a colegilor. Pentru Inspecţia Judiciară am devenit o ţintă. Ştiu că Netejoru şi Mateş mi-au făcut plângeri penale”
  • „Am salariul cât un procuror civil. Iau în mână undeva la 19.000 de lei. Eu anul trecut am făcut 86 de dosare, 10 sunt rechizitorii”
  • „Parcă da, am fost coleg cu Dan Barna, dar la grupe diferite la Facultatea de Drept. (...) Nu mă laud, dar noi am fost generaţii de excepţie”

„Decizia Curţii Constituţionale din 8 iunie încalcă, ca să zic aşa, toate principiile de drept care ţin de dreptul comunitar, care ţin de calitatea noastră de membru în Uniunea Europeană, va atrage mai mult ca sigur procedura de infringement. (...) Constituţia a operat un transfer de autoritate către structurile europene (...) CCR a încălcat Constituţia, absolut, în momentul în care a emis această decizie care este contrară până la urmă şi principiilor de drept. (...).

Judecătorii respectă Constituţia aplicând decizia CJUE. Judecătorul nu trebuie să ţină cont de decizia CCR. Ce a decis CCR este ajuridic”, susţine procurorul militar Bogdan Pîrlog, într-un interviu pentru Aleph News.

Chestionat în legătură cu hotărârea CJUE, ceea ce nu înseamnă că legea fundamentală a României, Constituţia, „nu se mai pune”, procurorul răspunde: „Ba da”.

„Rapoartele MCV stabilesc obiective obligatorii. Comisia Europeană a stabilit desfiinţarea SIIJ. CJUE a constatat că SIIJ a încălcat tratatul de aderare. Din criticile CJUE rezultă încălcările din tratat. Infringementul poate suspenda legea SIIJ. În 2-3 luni ne putem aştepta la desfiinţarea SIIJ. SIIJ are 30 de poliţişti. Rata de achitare a SIIJ este de 100%. SIIJ a avut mijloacele să funcţioneze. SIIJ are mai mulţi poliţişti decât DIICOT. SIIJ a fost prost concepută de la început”, spune procurorul Pîrlog.

Co-preşedinte şi fondator al Asociaţiei Iniţiativa pentru Justiţie, Bogdan Pîrlog a atacat în instanţă şi decretele de numire ale procurorilor şefi, semnate de preşedintele Klaus Iohanis, pe care îl acuză de încălcarea MCV: „Am atacat în instanţă decretele lui Klaus Iohannis. Procurorii şefi al parchetelor au fost numiţi legal, dar Klaus Iohannis n-a respectat MCV. Klaus Iohannis şi-a asumat o anumită conduită. Legea îi permitea preşedintelui să aibă o anumită marjă”.

„Nu ştiu să am pe numele meu în dosar penal. Nu e adevărat scandalul cu deconturile. Am făcut deplasări în interesul serviciului fără neamuri. Sunt la a 15-a sau a 16-a cercetare disciplinară. Se încearcă intimidarea mea şi a colegilor. Pentru Inspecţia Judiciară am devenit o ţintă. Ştiu că Netejoru şi Mateş mi-au făcut plângeri penale. N-am fost chemat de nimeni niciodată”, declară procurorul Bogdan Pîrlog.

În privinţa investigării magistraţilor, Bogdan Pîrlog crede că procurorii şi judecătorii nu comit atât de multe infracţiuni ca alte categorii sociale: „Potenţialul criminogen în magistratură este mic. Magistraţii nu comit atât de multe infracţiuni. N-o să vedeţi magistraţi furând din Carrefour. 5935 de măsuri de supraveghere pe judecători sunt extrem de puţine. Nu exclud ca şi eu să fi făcut obiectul unui mandat de siguranţă naţională. Judecătoarea Crina Muntean a avut clasare de la SUPC”

„Am salariul cât un procuror civil. Iau în mână undeva la 19.000 de lei. Eu anul trecut am făcut 86 de dosare. Din 86 de dosare, 10 sunt rechizitorii (...) Parchetul General a avut 3 rechizitorii în anul 2020. (...) Performanţa noastră se măsoară statistic. Avem o problemă de funcţionare în Parchet. Este o risipă de resurse şi de timp. Problemele sunt mai mari decât existenţa SIIJ. Este un basm că autorităţile răspund prin vot. Toată lumea trăieşte din bani publici”, recunoaşte procurorul.

Despre scandalul „Justice Leaks”, în care a fost menţionat, procurorul Pîrlog spune că nu este el „Caius Marcius” de pe Facebook: „Eu nu am cont de Facebook. Am auzit că e un cont care ar afirma că aş fi eu. Habar n-am despre ce este vorba. Nu ştiu dacă fotografiile acelea sunt reale. Caius Marcius ar putea fi Lucian Netejoru. Peste tot magistraţii au grupuri pe care discută”.

La Universitatea Bucureşti, Facultatea de Drept, între 1994-1998, procurorul Bogdan Pîrlog a declarat în emisiunea OFF/On The Record de pe Aleph News că fost coleg cu actualul co-preşedinte USR, Dan Barna: „Parcă da, am fost coleg, dar la grupe diferite. Dan Barna a fost în prima grupă. Eu am fost în grupa 3 la Facultatea de Drept. Nu mă laud, dar noi am fost generaţii de excepţie. Foarte mulţi colegi au ajuns să lucreze internaţional”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici