- Home
- Social
- CLUJ-NAPOCA, (23.04.2015, 17:14)
- , Vasile Măgrădean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ce avere are senatorul Alexandru Cordoş
Senatorul PSD Alexandru Cordoş, a cărui soţie este vizată într-un caz de trafic de influenţă, are în depozite bancare aproape 47.000 de lei, dar şi credite de peste 1,7 milioane lei şi 18.000 de euro, cumulând venituri atât de la Senat, cât şi de la o universitate privată, unde este cadru didactic.
Urmărește
1373 afișări
Ce avere are senatorul Alexandru Cordoş (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)
Potrivit ultimei declaraţii de avere a lui Alexandru Cordoş, depusă în iunie 2014 la Senat, acesta are un teren de 0,51 hectare în comuna Feleacu de lângă Cluj-Napoca, achiziţionat în anul 1997 împreună cu soţia sa, Mihaela, şi un teren moştenit de la părinţii săi în anul 1992, în municipiul Turda, în suprafaţă de 5,90 hectare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
De asemenea, senatorul are un apartament în municipiul Cluj-Napoca, cumpărat în anul 2001, în suprafaţă de 86,60 de metri pătraţi, şi o casă în construcţie în comuna Feleacu, cu o suprafaţă de 126,5 de metri pătraţi.
Alexandru Cordoş a trecut în declaraţia de avere şi faptul că este posesorul unui autoturism Audi din anul 2009, pe care l-a cumpărat.
În ceea ce priveşte conturile şi depozitele bancare, Cordoş are, în total, o sumă de aproape 47.000 de lei la trei bănci, dar şi credite la două bănci, unul de peste 1,7 milioane de lei şi celălalt de 18.000 de euro.
La venituri, Cordoş are trecut că a câştigat în 2013 peste 70.000 de lei de la Senat, plus 15.454 de lei în calitate de cadru universitar la Facultatea de Drept a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir” Bucureşti.
Soţia sa, Mihaela, a încasat, în acelaşi an, suma de 14.102 de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, unde este funcţionar la Serviciul Resurse Umane. Tot la venituri, Cordoş a încasat din arendarea unui teren agricol suma de 1.300 de lei.
Alexandru Cordoş se află la al doilea mandat de senator.
Joi, procurorii DNA au făcut percheziţii la Spitalul Judeţean Cluj, între cei vizaţi aflându-se şi soţia senatorului Alexandru Cordoş, Mihaela Cordoş, dar şi parlamentarul, în mod indirect, dosarul vizând infracţiuni de trafic de influenţă pentru ca opt persoane să obţină locuri de muncă la instituţii publice.
Conform unor surse judiciare, Mihaela Lucia Cordoş a promis, în schimbul mai multor foloase materiale şi sume de bani, că va ajuta cel puţin opt persoane să obţină locuri de muncă în instituţii publice. Astfel, aceasta se lăuda cu funcţia deţinută de soţul său şi cerea sume de bani cuprinse înse 800 de euro şi 10.000 de lei.
Oamenii legii au indicii că la faptele de trafic de influenţă săvârşite de Mihaela Lucia Cordoş a participat şi parlamentarul Alexandru Cordoş.
Conform sursei citate, în perioada 2013 - decembrie 2014, Mihaela Lucia Cordoş a cerut foloase materiale de la opt persoane pentru ca acestea să obţină funcţii în instituţii ale statului.
Mai exact, soţia senatorului se lăuda că are cunoştinţe la nivelul conducerii Spitalului Clinic Judeţean Cluj sau a Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, ea promiţând unor persoane că, în schimbul bunurilor, le va obţine posturi sau locuri de muncă precum cele de: profesor suplinitor, jurist sau asistentă medicală.
Astfel, Mihaela Cordoş a promis unei persoane că, în schimbul unor foloase necuvenite, îi va obţine un post de profesor suplinitor la o şcoală în Cluj-Napoca, promisiunea fiind făcută în condiţiile în care femeia spunea că soţul său, senatorul Alexandru Cordoş, se bucură de influenţă asupra inspectorului şcolar general de la ISJ Cluj şi că va interveni personal la acesta pentru a-i obţine locul de muncă promis.
Într-o altă situaţie, soţia parlamentarului i-a promis unei persoane că, în schimbul a 3.000 lei, o va ajuta să promoveze examenul pentru ocuparea postului de jurist la Spitalul Clinic Judeţean Cluj-Napoca.
Surse din cadrul anchetei au adăugat că altor patru persoane le-a promis, în schimbul a 800 şi 1.500 de euro, că, prin traficarea influenţei de care se bucură sau afirmă că se bucură asupra membrilor comisiilor de corectare/evaluare la examenele pentru ocuparea posturilor în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Cluj, vor obţine un post de asistentă medicală încadrată pe perioadă nedeterminată.
De asemenea, Mihaela Cordoş a făcut demersuri pe lângă persoane cu funcţii de conducere din cadrul Casei Judeţene de Pensii Cluj pentru angajarea temporară a unei persoane în cadrul acestei instituţii publice.
În cadrul percheziţiilor, procurorii au solicitat documente de la Serviciul Resurse Umane al Spitalului Judeţean Cluj.
Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj, Monica Costin, a declarat, joi, că procurorii DNA au controlat modul de organizare a concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituţiei şi de întocmire a dosarelor de pensii şi pentru persoanele cu handicap.
"O echipă de la DNA a făcut, joi, un control la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj privind organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi în cadrul instituţiei şi întocmirea dosarelor de pensionare şi a celor de handicap. Au solicitat şi documente, dar nu ştiu ce perioadă au vizat aceste documente", a spus Costin.
Potrivit acesteia, Mihaela Cordoş, soţia senatorului Alexandru Cordoş este angajată ca funcţionar referent, la Serviciul de Resurse Umane al spitalului, de circa 20 de ani.
Surse din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj au declarat corespondentului MEDIAFAX că Mihaela Cordoş a făcut parte de mai multe ori din comisii de organizare a unor concursuri de posturi organizate în cadrul unităţii medicale.
Totodată, potrivit unor surse judiciare, senatorul Alexandru Cordoş a sunat-o pe fiica sa şi i-a cerut să înapoieze banii unuia dintre cumpărătorii de influenţă, după ce a aflat că procurorii DNA fac mai multe percheziţii, în legătură cu acţiunile soţiei sale.
Citeşte şi:
Senatorul Cordoş i-a cerut fiicei sale să înapoieze mita, după ce a aflat de percheziţiile DNA
Conform aceloraşi surse, atât senatorul, cât şi soţia şi fiica sa se află în sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj şi sunt audiaţi.
În urma audierilor, procurorii vor stabili dacă se impune reţinerea soţiei lui Cordoş şi a fiicei lor.
În legătură cu acest caz, senatorul Cordoş a afirmat, joi, corepondentului MEDIAFAX: "Am încredere că aceste acuzaţii nu sunt adevărate, am încredere în soţia mea, în familia mea. Faptul că lucrează la Resurse Umane, sigur că este obligată să vorbească cu multă lume, dar eu cred că aceste lucruri justiţia le va dovedi că nu sunt adevărate. În ceea ce mă priveşte, nu am nicio legătură cu aceste lucruri, este expunerea omului politic întotdeauna în această situaţie".
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Senatorul Cordoş i-a cerut fiicei sale să înapoieze mita, după ce a aflat de percheziţiile DNA
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe