- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Chimioterapia în cancer va fi înlocuită, în viitor, cu medicamente
Bolnavii de cancer ar putea scăpa de chimioterapie, cercetătorii americani testând de mai mulţi ani înlocuirea acestui tratament cu medicamente care ''înfometează tumora canceroasă", potrivit unui studiu prezentat la a 44-a întâlnire anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică (ASCO).
Chimioterapia în cancer va fi înlocuită, în viitor, cu medicamente
În ultimul timp, au apărut mai multe medicamente inovatoare pentru tratarea bolnavilor de cancer. Potrivit specialiştilor, reuniţi recent la cea de-a 44-a întâlnire anuală a Societăţii Americane de Oncologie Clinică, desfăşurată la Chicago, în următorul deceniu s-ar putea ca bolnavii de cancer să nu mai fie nevoiţi să facă chimioterapie, ci un tratament cu pastile.
Inovaţia din domeniu va duce la tratamente cu medicamente „ţintite”. Unul dintre medicamentele deja existente pe piaţă funcţionează pe principiul „înfometării” tumorii canceroase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
"Practic, medicamentul Sutent (sunitinib) inhibă formarea de noi vascularizaţii, împiedicând tumoarea să crească, să se înmulţească şi să metastazeze'', a declarat, la reuniunea ASCO de săptămâna trecută, profesorul John Wagstaff, de la Institutul de Cancer South Wales, Swansea.
Rezultatele unui nou studiu, prezentate la reuniunea ASCO, arată că supravieţuirea pacienţilor care au fost trataţi cu Sutent este mai mare în cazul celor care suferă de cancer renal metastatic.
Profesorul Wagstaff a declarat că „aceste rezultate demonstrează că sunitinib produce un efect remarcabil în supravieţuirea pacienţilor cu acest tip de cancer greu de tratat, confirmând şi alegerea acestui medicament ca o opţiune de primă linie în terapie. Cercetători de la compania producătoare a acestui tratament îi analizează efectele în cazul cancerului de plămân şi de sân, a adăugat acesta.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO