- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (03.07.2018, 15:07)
- Diana Grigore
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Iordache a adoptat raport favorabil legii pentru modificarea Codului Penal. Amendamentele propuse, respinse/ Camera Deputaţilor dezbate miercuri proiectul, iar joi va fi vot decizional | DOCUMENT
Comisia specială pentru legile Justiţiei a adoptat, marţi, raport de admitere la modificările aduse Codului penal, cu 12 voturi ”pentru”, şapte împotrivă şi două abţineri, urmând ca miercuri proiectul să fie dezbătut de Camera Deputaţilor, iar joi să primească votul final.
Urmărește
3229 afișări
Codul penal revine în Comisia Iordache, după ce a trecut de Senat. Camera Deputaţilor va vota, joi, decizional, proiectul
În favoarea raportului de admitere la modificarea Codului penal au votat parlamentarii PSD şi ALDE, cei ai PNL şi USR au votat împotrivă, iar cei ai UDMR s-au abţinut de la vot.
În timpul dezbaterilor din comisia condusă de Florin Iordache, care au durat aproape două ore şi jumătate, au fost respinse amendamentele propuse de USR, PNL şi UDMR, inclusiv cele pentru modificarea articolului 297, referitor la abuzul în serviciu, din Codul penal, articolul rămânând astfel în forma adoptată de Senat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Fapta funcţionarului public care, în exercitarea aribuţiilor de servicium cu intenţie, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea unei legi, a unei ordonanţe sau ordonanţe de urgenţăa Guvernului şi prin aceasta cauzează o pagubă materială gravă sau o vătămare gravă, certă şi efectivă a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi", este amendamentul la articolul 297 din Codul Penal, propus de deputatul UDMR Marton Arpad şi respins de parlamentarii PSD şi ALDE din Comisia condusă de Florin Iordache.
Amendamentele propuse au fost respinse
Comisia specială pentru legile Justiţiei a respins marţi amendamentele propuse de USR, PNL şi UDMR pentru modificarea articolului 297, referitor la abuzul în serviciu, din Codul penal, articolul rămânând astfel în forma adoptată de Senat.
"Fapta funcţionarului public care, în exercitarea aribuţiilor de servicium cu intenţie, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte prin încălcarea unei legi, a unei ordonanţe sau ordonanţe de urgenţăa Guvernului şi prin aceasta cauzează o pagubă materială gravă sau o vătămare gravă, certă şi efectivă a drepturilor sau intereselor legitime nepatrimoniale ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi", este amendamentul la articolul 297 din Codul Penal, propus de deputatul UDMR Marton Arpad şi respins de parlamentarii PSD şi ALDE din Comisia condusă de Florin Iordache.
Parlamentarii din Comisia specială pentru Justiţie au respins şi amendamentele referitoare la abuzul în serviciu formulate de PNL şi USR, articolul 297 fiind păstrat în forma adoptată de Senat.
Liderul senatorilor UDMR, Cseke Attila, a anunţat, înaintea votului din plenul Senatului, că Uniunea nu va susţine proiectul dacă nu vor fi respinse amendamentele legate de abuzul în serviciu şi eliminarea neglijenţei în serviciu.
“S-au introdus două chestiuni în plus la abuzul în serviciu, şi anume reducerea limitei maxime de pedeapsă de la 7 la 5 ani şi s-a introdus sintagma pentru a obţine pentru sine, soţ, afin sau rudă până la gradul II un folos patrimonial. Cu aceste două chestiuni adăugate, grupul UDMR nu poate să fie de acord. Vă spun ca din dezbatere atunci când amendamentele respinse se susţin, vom vota cele două amendamente care ar rezolva cele două chestiuni, să rămână neglijenţa în serviciu şi abuzul în serviciu să rămână în forma cerută de CCR. Dacă acest lucru nu se întâmplă, UDMR nu va putea susţine propunerea legislativă”, a susţinut Cseke Attila.
Codul penal revine în Comisia Iordache, după ce a trecut de Senat
Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis dezbaterea proiectului care aduce modificări Codului penal în Comisia specială pentru legile justiţiei, marţi, de la ora 16.00.
Iniţiativa adoptată, marţi de Senat, urmează să fie votată, joi, decizional de Camera Deputaţilor
Senatul a adoptat, marţi, proiectul de lege privind modificarea Codului penal, cu voturi 74 de voturi "pentru", 9 abţineri şi 28 de voturi "împotrivă. Tot marţi propunerea legislativă va fi dezbatută în comisie.
Parlamentarii partidelor de opoziţie au încercat să boicoteze, marţi, plenul în care a fost dezbătut şi votat proiectului care aduce modificări Codului penal. Aceştia au părăsit timp de câteva minute sala, în speranţa că nu va fi întrunit cvorumul necesar pentru votul asupra iniţiativei legislative. Aleşii USR au afişat bannere cu mesajul "Fără penali".
Senatorii PNL, USR şi PMP s-au reîntors, la scurt timp, în sală, după ce preşedintele de şedinţă, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că există cvorum pentru continuarea lucrărilor.
Cseke Attila a anunţat că senatorii UDMR au dat vot de abţinere, deoarece nu au fost respinse amendamentele legate de abuzul în serviciu şi eliminarea neglijenţei în serviciu. Cu toate acestea, UDMR a asigurat cvorumul când Opoziţia a ieşit din sală.
Proiectul de lege urmează să fie dezbătut miercuri în plenul Camerei Deputaţilor, iar în şedinţa de joi deputaţii vor vota propunerea legislativă, în calitate de for decizional.
Comisia special pentru legile justiţiei a dat, luni, raport de admitere proiectului de lege care aduce modificări Codului penal. Raportul a fost adoptat, marţi de plenul Senatului, în calitate de prim for sesizat.
Forul de specialitate a aprobat mai multe modificări la Codul penal, printre care redefinirea grupului infracţional organizat. Comisia a eliminat complet articolul referitor la neglijenţa în serviciu comisă de funcţionarul public şi a adoptat propunerea PSD prin care se introduce un prag pentru abuzul în serviciu echivalent cu un salariu minim brut pe economie, însemnând 1.900 de lei.
DOCUMENT - Raportul întocmit de Comisia specială în domeniul justiţiei
Citeşte şi: Mama poliţistului Bogdan Gigină, despre Oprea: Criminalul copilului meu ne spune cât e de capabil
Citeşte şi: Observatorul de Sănătate: Este ilegal faptul că medicamentele oncologice sunt mai scumpe în România
Citeşte şi: Comisia Iordache a adoptat raport favorabil legii pentru modificarea Codului Penal. Amendamentele propuse, respinse/ Camera Deputaţilor va vota, joi, decizional, proiectul | DOCUMENT
Citeşte şi: Vlad Voiculescu, după decesul lui Călin Farcaş: Ministerul Sănătăţii are obligaţia să facă de urgenţă curăţenie în viermuiala (cuib de vipere este prea mult) de la Agenţia Naţională de Transplant
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe