Evaluarea Naţională 2024 la Matematică: Ce subiecte au primit absolvenţii de clasa a VIII-a

  • Absolvenţii de clasa a VIII-a au susţinut astăzi cea de-a doua probă din cadrul Evaluării Naţionale 2024, cea la Matematică.
  • Subiectul care a picat a inclus, printre altele, exerciţii de calcul şi probleme de geometrie.
  • Vineri se va desfăşura a treia probă, cea la Limba şi literatura maternă.
1116 afișări
Imaginea articolului Evaluarea Naţională 2024 la Matematică: Ce subiecte au primit absolvenţii de clasa a VIII-a

Evaluarea Naţională 2024: Elevii de clasa a VIII-a susţin astăzi proba scrisă la Matematică

UPDATE Ce subiecte au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a

Au apărut în spaţiul online subiectele primite astăzi de elevii de clasa a VIII-a la proba de Matematică din cadrul Evaluării Naţionale 2024. Subiectele au fost publicate de către stirileprotv.ro.

Subiectul I a inclus exerciţii de calcul. Subiectul al doilea a fost dominat de cerinţe legate de geometrie, iar la ultimul subiect, elevii de clasa a VIII-a au avut de rezolvat exerciţii cu funcţii, numere întregi şi distanţa dintre două puncte.

Varianta 7 a fost cea care a picat la tragerea la sorţi pentru proba la Matematică din acest an la Evaluarea Naţională. 

Subiectul primit astăzi de absolvenţii de gimnaziu poate fi consultat în continuare mai jos. 

Foto: stirileprotv.ro

ŞTIREA INIŢIALĂ

Puţin peste 160.000 de absolvenţi de clasa a VIII-a s-au înscris la examenul de Evaluarea Naţională din acest an, iar astăzi, aceştia susţin astăzi proba la Matematică.

Marţi, elevii au avut proba la Limba şi literatura română.

Accesul în sălile de examen se face în intervalul 8:00-8:30, iar proba este programată să înceapă la ora 9:00, odată cu împărţirea ultimelor subiecte de examen.

Proba scrisă la Matematică durează 120 de minute (2 ore), iar candidaţii abolvenţi trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente cu cerneală albastră – pentru redactarea rezolvărilor cerinţelor – şi creion negru – pentru realizarea desenelor sau schemelor, acolo unde este cazul.

Absolvenţii de clasa a VIII-a nu trebuie să aibă asupra lor materiale şi dispozitive electronice în sala de examen, care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor. Acestea trebuie lăsate într-o sală separată. În caz contrar, dacă asupra acestora se vor găsi astfel de instrumente ajutătoare, ei riscă eliminarea din examen şi anularea lucrării.

Subiectele şi baremele de evaluare pentru proba la Matematică vor fi publicate astăzi, după ora 15:00, pe site-ul subiecte.edu.ro.

Când se vor afişa rezultatele la Evaluarea Naţională 2024

Primele rezultate ale Evaluării Naţionale se vor afişa în cursul zilei de 3 iulie, până în ora 14:00, iar contestaţiile vor putea fi depuse fizic sau transmise electronic în zilele de 3 iulie (orele 16:00-19:00) şi 4 iulie (orele 8:00-12:00).

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor fi afişate în data de 9 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici