- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.10.2011, 12:01)
- Cătălin Lupăşteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV: Judecătorul ICCJ Măniguţiu este chiriaş în apartamentul avocatului Radu Gherbovan
Judecătorul ICCJ Nicolae Măniguţiu locuieşte cu chirie în apartamentul avocatului Radu Silinescu Gherbovan, soţul Claudiei Silinescu Gherbovan, acuzată în ancheta în care sunt învinuite Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu, suma declarată pentru decont fiind mai mare decât cea real plătită.
Urmărește
709 afișări
EXCLUSIV: Judecătorul ICCJ Măniguţiu este chiriaş în apartamentul avocatului Radu Gherbovan (Imagine: Shutterstock)
Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că situaţia de fapt din dosarul judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, este una de "moralitate negativă" în ceea ce-l priveşte pe magistratul Niculae Măniguţiu.
Potrivit surselor citate, la dosarul cauzei ar exista o interceptare telefonică din care reiese că magistratul ar locui cu chirie în casa lui Radu Silinescu Gherbovan, soţului avocatei Claudia Silinescu Gherbovan. În acest sens a fost încheiat un contract de închiriere pentru decontarea de către instanţa supremă a chiriei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
O copie originală a contractului a fost depusă la Administraţia Financiară a Sectorului 4, iar alta la instanţa supremă în vederea decontării preţului chiriei prevăzute în documentul respectiv.
Potrivit legislaţiei actuale în vigoare, instanţele pot deconta pentru magistraţi chiria până în cuantumul sumei de 600 de euro.
Sursele citate nu au putut preciza care este suma exactă prevăzută în contractul încheiat de Măniguţiu cu Gherbovan, dar arată că în contractul respectiv suma declarată de cei doi ar fi cu mult mai mare decât cea plătită efectivă de către judecător avocatului.
În acest context, potrivit surselor citate, "la mijloc intervine o problemă de moralitate negativă a magistratului", care se poate tranforma într-una cu caracter penal dacă se dovedeşte că judecătorul l-a favorizat la un moment dat pe avocat.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de următoarele persoane: Gabriela Victoria Bârsan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă; Iuliana Puşoiu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă; Claudia Gherbovan Silinescu, avocat în Baroul Bucureşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă şi Gabriel Chriac, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada mai 2010 - mai 2011, învinuitele Bîrsan Gabriela Victoria şi Puşoiu Iuliana au primit, în mod repetat, de la învinuiţii Gherbovan - Silinescu Claudia şi Chiriac Gabriel, diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris - Franţa. Foloasele respective au fost primite în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal.
Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, precizează DNA.
Totodată, numele lui Niculae Măniguţiu este vehiculat în ancheta DNA.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe