- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (11.10.2011, 12:01)
- Cătălin Lupăşteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
EXCLUSIV: Judecătorul ICCJ Măniguţiu este chiriaş în apartamentul avocatului Radu Gherbovan
Judecătorul ICCJ Nicolae Măniguţiu locuieşte cu chirie în apartamentul avocatului Radu Silinescu Gherbovan, soţul Claudiei Silinescu Gherbovan, acuzată în ancheta în care sunt învinuite Gabriela Bârsan şi Iuliana Puşoiu, suma declarată pentru decont fiind mai mare decât cea real plătită.
Urmărește
709 afișări
EXCLUSIV: Judecătorul ICCJ Măniguţiu este chiriaş în apartamentul avocatului Radu Gherbovan (Imagine: Shutterstock)
Surse judiciare au declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că situaţia de fapt din dosarul judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, urmăriţi penal pentru fapte de corupţie, este una de "moralitate negativă" în ceea ce-l priveşte pe magistratul Niculae Măniguţiu.
Potrivit surselor citate, la dosarul cauzei ar exista o interceptare telefonică din care reiese că magistratul ar locui cu chirie în casa lui Radu Silinescu Gherbovan, soţului avocatei Claudia Silinescu Gherbovan. În acest sens a fost încheiat un contract de închiriere pentru decontarea de către instanţa supremă a chiriei.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
O copie originală a contractului a fost depusă la Administraţia Financiară a Sectorului 4, iar alta la instanţa supremă în vederea decontării preţului chiriei prevăzute în documentul respectiv.
Potrivit legislaţiei actuale în vigoare, instanţele pot deconta pentru magistraţi chiria până în cuantumul sumei de 600 de euro.
Sursele citate nu au putut preciza care este suma exactă prevăzută în contractul încheiat de Măniguţiu cu Gherbovan, dar arată că în contractul respectiv suma declarată de cei doi ar fi cu mult mai mare decât cea plătită efectivă de către judecător avocatului.
În acest context, potrivit surselor citate, "la mijloc intervine o problemă de moralitate negativă a magistratului", care se poate tranforma într-una cu caracter penal dacă se dovedeşte că judecătorul l-a favorizat la un moment dat pe avocat.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează acte de urmărire penală faţă de următoarele persoane: Gabriela Victoria Bârsan, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - preşedinte al Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă; Iuliana Puşoiu, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cadrul Secţiei de contencios administrativ şi fiscal, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă; Claudia Gherbovan Silinescu, avocat în Baroul Bucureşti, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă şi Gabriel Chriac, om de afaceri, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de cumpărare de influenţă.
Potrivit rezoluţiei de începere a urmăririi penale, în perioada mai 2010 - mai 2011, învinuitele Bîrsan Gabriela Victoria şi Puşoiu Iuliana au primit, în mod repetat, de la învinuiţii Gherbovan - Silinescu Claudia şi Chiriac Gabriel, diferite foloase reprezentând bijuterii, contravaloarea unor bilete de avion şi plata cazării pentru diferite deplasări în străinătate, suportarea cheltuielilor ocazionate de organizarea unor petreceri la restaurant, asigurarea folosinţei gratuite a unui apartament situat în Paris - Franţa. Foloasele respective au fost primite în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal.
Învinuiţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală, precizează DNA.
Totodată, numele lui Niculae Măniguţiu este vehiculat în ancheta DNA.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe