Florin Busuioc (Busu), între viaţă şi moarte. Dr. Paul Traşcă, medicul care l-a operat: Şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Am venit de acasă la ora 23.00

Medicul care l-a operat pe Florin Busuioc, Paul Traşcă, a declarat, pentru MEDIAFAX, că actorul a ajuns în stare foarte gravă la spital, unde a mai suferit încă 3 stopuri cardiace. Acesta a confirmat că şeful secţiei avea telefonul închis, deşi spune că nu avea neapărat nevoie de acord pentru intervenţia medicală necesară lui Florin Busuioc.

Urmărește
17711 afișări
Imaginea articolului Florin Busuioc (Busu), între viaţă şi moarte. Dr. Paul Traşcă, medicul care l-a operat: Şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Am venit de acasă la ora 23.00

Florin Busuioc (Busu), între viaţă şi moarte. Dr. Paul Traşcă, medicul care l-a operat: Şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Am venit de acasă la ora 23.00

"Da, este adevărat că şeful şecţiei de cadiologie avea telefonul închis. Nu aveam neapărat nevoie de acordul lui. Era o chestiune formală. Florin Busuioc a suferit un infarct, era undeva la Filarmonica din Craiova, din câte am înţeles. Era la un spectacol. A suferit un infarct, urmat de un stop cardiac, a fost resuscitat destul de repede de colegii de la Urgenţe, i-a fost administrat un tratament trombolitic. A fost adus în departamentul de urgenţă al spitalului din Craiova. Aici a făcut încă trei stopuri cardiace, care s-au resuscitat, s-a pus problema transportului la Bucureşti, dar din păcate, condiţiile atmosferice nu au permis zborul cu elicopterul pentru că era ceaţă. Starea hemo-dinamică era una foarte gravă. Era un şoc cardiogen, tensiune 6, era intubat, ventilat mecanic", a declarat doctorul Paul Traşcă, pentru MEDIAFAX.

Doctorul care l-a operat pe Florin Busuioc spune că a fost chemat de acasă şi a fugit repede la spital, neexistând personal pentru permanenţa în cazul acestor intervenţii.

"Noi am fost contactaţi de către managerul spitalului, de ministrul Sănătăţii. Am venit de acasă, pe la ora 23, că din păcate noi nu asigurăm program de infarct acut, că nu avem personalul necesar. S-au mai pus stenturi la noi, dar la pacienţi cronici sau şi la acuţi, la alt tip de infarct, care mai poate să aştepte. Eu sunt singurul care are competenţă, mă mai ajută un coleg rezident, este încă o colegă Emilia Goanţă, care mă mai ajută cu altfel de proceduri. Adică n-avem echipă mare să asigure”, a mai spus doctorul Paul Traşcă.

Întrebat despre starea lui Florin Busuioc după operaţie, medicul a declarat că actorul este stabil din punct de vedere cardiologic, iar totul depinde acum de recuperarea neurologică.

„A fost o mobilizare generală, zeci de oameni participanţi la această operaţie, toată cardiologia, tot serviciul, în afară de şeful de secţie. Tot Serviciul de la Urgenţă, la ATI. S-a montat stentul. Rezultatul angiografic este unul foarte bun. Din păcate a stat foarte mult în stop cardiac, iar acum totul depinde de recuperarea neurologică. Cordul este stabil. Nu aş putea să vă spun cât timp a stat în stop. Ei spun că a ajuns destul de repede La UPU şi chiar înainte au fost date indicaţii prin telefon”, a mai spus medicul.

Surse medicale au declarat că deşi a fost inaugurat recent un corp de clădire unde funcţionează Cardiologia Intervenţională la Craiova, lucrurile se desfăşoară destul de lent şi fără personal de specialitate, din cauza mentalităţilor învechite şi a refuzului unora dintre medicii vechi din sistem să îşi asume responsabilitatea unei intervenţii de amploare, cum a fost cazul lui Florin Busuioc.

Potrivit surselor citate, actorul a fost stabilizat în UPU, iar în acest timp s-au chemat de acasă singurii chirurgi care fac cardiologie intervenţională la Craiova, medicul specialist Paul Traşcă şi doctorul rezident Eugen Ţieranu, echipa fiind mobilizată de urgenţă la spital.

Cei doi l-au operat pe Florin Busuioc şi i-au montat un stent, aceasta fiind prima intervenţie de acest fel făcută la Craiova, până acum, pentru astfel de intervenţii, pacientul fiind trimis la Bucureşti cu un elicopter.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici