Instanţa supremă judecă joi contestaţia procurorilor privind cercetarea în libertate a lui Petcu
Instanţa supremă judecă joi contestaţia procurorilor anticorupţie la decizia Curţii de Apel Bucureşti de cercetare în libertate a liderului CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, acuzat că a luat mită de la Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.
Instanţa supremă judecă joi contestaţia procurorilor privind cercetarea în libertate a lui Petcu (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)
Instanţa supremă a primit, marţi, de la Curtea de Apel Bucureşti dosarul în care procurorii anticorupţie au cerut, în 25 martie, arestarea preventivă pentru 29 de zile a liderului sindical Marius Petcu, pe care îl acuză de luare de mită.
În acest dosar, Curtea de Apel Bucureşti a respins, în 25 martie, propunerea de arestare preventivă în cazul lui Petcu, decizia fiind contestată de procurorii anticorupţie la instanţa supremă.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit ca recursul procurorilor împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti de cercetare în libertate a sindicalistului să fie dezbătut joi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Prima ţară ce a căzut victimă măsurilor lui Trump. Preşedintele SUA a anunţat tarife draconice pentru toate produsele şi interdicţii de călătorie
-
Fost ministru al Culturii, despre furtul tezaurului: un vinovat principal - partenerul olandez
-
Zelenski: Trump ar putea pune capăt războiului doar dacă şi Ucraina participă la negocieri
În 24 martie, liderul CNSLR-Frăţia, Marius Petcu, a fost prins luând mită 40.000 de euro, o parte din banii ceruţi omului de afaceri Petre Scrieciu pentru ca firma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicate din Snagov.
Petcu a fost reţinut atunci de procurorii anticorupţie, însă Curtea de Apel Bucureşti a decis, în 25 martie, că liderul sindical poate fi cercetat în libertate, impunând în cazul lui măsura interdicţiei de a părăsi ţara, plus o serie de alte obligaţii. El a fost eliberat vineri noapte din arestul Direcţiei de Cercetări Penale.
Potrivit Ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în perioada anilor 2009-2010, Marius Grigore Petcu, în calitate de preşedinte al Federaţiei Sanitas, a primit de la directorul unei societăţi comerciale aproximativ 20.000 de euro lunar, reprezentând circa 20 la sută din valoarea fiecărei situaţii de lucrări decontate, pentru a atribui acestei firme un contract de execuţie lucrări.
Contractul are ca obiect executarea obiectivului "Centrul de educaţie, perfecţionare şi recreere - Snagov", preţul negociat al contractului fiind de 9.234.570 de lei, fără TVA, suplimentat ulterior cu suma de 1.875.915 de lei, fără TVA, potrivit unui comunicat de joi al DNA.
De asemenea, în 1 februarie 2011, Marius Petcu a primit, prin intermediar, un imobil tip vilă situat în staţiunea Predeal în valoare de circa 200.000 euro.
"Scopul primirii acestui imobil a fost acela de a compensa unele tranşe din mită neplătite încă, aferente lunilor următoare, sau de a facilita obţinerea de către aceeaşi firmă a unei lucrări viitoare", mai notează procurorii anticorupţie.
Cei 40.000 de euro primiţi de Petcu joi, când a fost prins în flagrant delict, reprezentau tranşele aferente lunilor ianuarie şi februarie 2011, potrivit DNA.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 20:42
Zelenski: Trump ar putea pune capăt războiului doar dacă şi Ucraina participă la negocieri
-
astăzi, 20:31