- Home
- Social
- (15.04.2021, 11:25)
- Eduard Popescu
Lideri mondiali şi laureaţi ai Premiului Nobel cer suspendarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru Covid-19
- Un grup de 175 de foşti lideri mondiali şi laureaţi ai Premiului Nobel îndeamnă SUA să ia „măsuri urgente”
- Se vrea anularea drepturilor de brevet pentru produsele medicale legate de Covid
- O astfel de propunere a fost refuzată deja de marile industrii farmaceutice
Urmărește
3035 afișări
Lideri mondiali cer suspendarea drepturilor de proprietate intelectuală pentru Covid-19
Un grup select format din peste 100 de laureaţi ai Premiului Nobel şi peste 70 de foşti lideri mondiali îi cer preşedintelui american să suspende brevetele de vaccin anti-Covid.
Cu alte cuvinte, reţeta vaccinului să fie la liber, iar producţia de vaccinuri să fie încurajată în toată lumea, inclusiv în ţările sărace.
Fără a exista riscul ca respectivele state să fie trimise în judecată pentru încălcarea drepturilor de proprietate intelectuală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Lasconi anunţă o întâlnire cu Nicuşor Dan: Nu văd cum aş putea să mă răzgândesc
-
Vladimir Ciorbă, patronul Nordis, reacţie la implicarea sa în reţinerea primarului din Sinaia/ „Încă din vara anului trecut am depus numeroase sesizări către DNA şi alte organe competente"
-
Daniel David: Avem o problemă foarte mare cu numărul de profesori
Printre semnatari se numără Gordon Brown, fost prim-ministru britanic, François Hollande, fost preşedinte francez, Mihail Gorbaciov, fost preşedinte al URSS şi Yves Leterme, fost prim-ministru belgian.
Li se alătură laureaţi ai Premiului Nobel în economie sau în domeniul artelor şi ştiinţelor.
O acţiune care ar putea permite altor producători să aibă acces la reţeta vaccinului şi să îl poată produce a fost propusă de mai multe luni de Africa de Sud şi India, iar alte zeci de state în curs de dezvoltare au încurajat propunerea.
Totuşi, aceasta a fost respinsă, în urmă cu o lună, de ţările bogate ale Organizaţiei Mondiale a Comerţului.
Printe acestea, ţări care investesc masiv în industria farmaceutică precum Marea Britanie, Elveţia şi chiar Statele Unite.
Iar grupurile de afaceri americane, inclusiv reprezentanţii industriei farmaceutice, îi cer în continuare preşedintelui Biden să respingă astfel de propuneri.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
Live text Războiul din Ucraina, ziua 1065. Pentagonul confirmă că suspendarea ajutorului extern de către Trump nu afectează sprijinul militar pentru Ucraina / Şeful NATO cere SUA să continue înarmarea Ucrainei şi promite sprijin financiar european / Zelenski: „Trump trebuie să iasă victorios în încheierea războiului din Ucraina”
-
ieri, 22:44
Imaginile din satelit arată construcţii militare israeliene în zona demilitarizată de lângă Siria