Mihai Capră: La Galaţi trebuie construit urgent un dig puternic de-a lungul Dunării
Secretarul de stat în MAI Mihai Capră a declarat, duminică, la Galaţi, că, deşi Dunărea nu mai reprezintă un pericol pentru municipiul Galaţi, autorităţile locale trebuie să realizeze de urgenţă un studiu de fezabilitate pentru construcţia unui dig puternic, de apărare, de-a lungul fluviului.
Mihai Capră: La Galaţi trebuie construit urgent un dig puternic de-a lungul Dunării (Imagine:Florin Novac/Mediafax Foto)
"Va trebui să se realizeze un astfel de dig, pentru că nu putem de fiecare dată când creşte Dunărea să lucrăm ca la piramide", a declarat, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat Ministerul Administraţei şi Internelor.
Potrivit acestuia, digul de apărare de la Dunăre ar trebui construit nu doar în zona portuară şi economică a oraşului, ci şi pentru protejarea falezei inferioare, acum inundată, care este unicul loc de relaxare şi promenadă al gălăţenilor.
Capră a avertizat că faleza inferioară a Dunării va fi distrusă, din cauza fenomenului de tasare, în cazul în care nu va fi protejată cu un dig.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Novak Djokovic susține că a fost „otrăvit” înainte de expulzarea sa din Australia în 2022. Djokovic: „Analizele au indicat un nivel foarte ridicat de plumb și mercur”
-
Burduja afirmă că preluarea E.ON România de către compania maghiară MVM ar putea fi blocată din motive de securitate: „Nu vom permite gazului rusesc să intre în ţară”
-
Curtea Supremă a SUA semnalează că va menţine interdicţia asupra TikTok din motive de securitate naţională
-
INSP, despre Metapneumovirusul uman: Două cazuri confirmate şi unul în curs de validare
În ceea ce priveşte modul de administrare a digurilor de protecţie, secretarul de stat a spus că se intenţionează o modificare legislativă, însă nu în sensul trecerii administrării digurilor din subordinea ANIF în cea a primăriilor.
"Modificarea pe care dorim să o facem este ca ANIF să intre în competenţa Apelor Române, pentru că la ora asta o parte din diguri ţin de Apele Române, unele de ANIF. Dar a da digurile în subordine primăriilor nu cred că e cea mai bună soluţie", a declarat Mihai Capră.
Nivelul Dunării la Galaţi era, duminică la prânz, de 652 de centimetri, în scădere cu patru centimetri faţă de cât s-a înregistrat în cursul dimineţii.
La începutul acestei săptămâni, la Galaţi a fost ridicat un dig protecţie a oraşului, pe o lungime de 4,5 kilometri, în condiţiile în care era prognozată o viitură pe Dunăre care ar fi putut inunda oraşul. Digul este format din saci umpluţi cu nisip, aşezaţi deasupra digului de beton existent. În prelungire, pe două străzi ale cartierului Valea Oraşului există hidrobaraje care au la bază peste 250.000 de saci cu nisip.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO