Pesta micilor rumegătoare se extinde în România

  • Pesta micilor rumegătoare continuă să se răspândească în România, afectând mii de oi şi capre.
  • Autorităţile sanitar-veterinare le cer fermierilor să fie extrem de vigilenţi.
Urmărește
945 afișări
Imaginea articolului Pesta micilor rumegătoare se extinde în România

Pesta micilor rumegătoare se extinde în România

Pe 9 august, în România evoluează 56 de focare (8 exploataţii comerciale, 14 exploataţii comerciale de tip A, 33 exploataţii non profesionale şi o stână) de pesta rumegătoarelor mici (PMR) cu un total de 232.283 animale afectate, după cum urmează:

- în judeţul Tulcea sunt 48 focare în 10 localităţi din care: 7 exploataţii comerciale, 14 exploataţii comerciale de tip A şi 27 exploataţii non profesionale cu un total de 212.813 animale afectate

- în judeţul Constanţa sunt 6 focare în 4 localităţi în exploataţii non profesionale cu un total de 6.381 animale afectate

- în judeţul Timiş un singur focar într-o exploataţie comercială cu un total de 12.500 animale afectate

- în judeţul Ialomiţa un singur focar într-o stână cu un total de 589 animale afectate.

ANSVSA le cere operatorilor economici să acorde maximă atenţie instrucţiunilor transmise de ANSVSA prin intermediul DSVSA judeţene, pentru a îşi proteja efectivele de rumegătoare mici de această boală.

„ANSVSA face apel la sprijinul fermierilor din sectorul ovine şi caprine, precum şi al cetăţenilor, pentru a aplica măsurile de biosecuritate, a anunţa imediat serviciile veterinare despre suspiciunile la animale şi a respecta toate măsurile dispuse de autorităţi pentru a împiedica răspândirea acestei boli pe teritoriul ţării. Orice suspiciune de boală trebuie notificată în cel mai scurt timp DSVSA judeţene”, afirmă ASNVSA.

Pesta micilor rumegătoare este o boală virală gravă, care nu afectează omul, dar afectează rumegătoarele mici, respectiv ovinele şi caprinele. Mortalitatea în cazul animalelelor infectate poate ajunge la 70%.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici