- Home
- Social
- (29.08.2024, 06:30)
- Daniel Contescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Puţin alcool în fiecare zi prelungeşte cu adevărat viaţa? Un studiu lămureşte situaţia
O meta-analiză a peste 100 de studii a investigat efectele alcoolului asupra longevităţii.
Urmărește
8814 afișări
Puţin alcool în fiecare zi prelungeşte cu adevărat viaţa? Un studiu lămureşte situaţia
O analiză a peste 100 de studii publicate în Journal of Studies on Alcohol and Drugs (JSAD) evidenţiază faptul că lucrările ştiinţifice care lăudau beneficiile pentru sănătate ale alcoolului erau de o credibilitate îndoielnică şi adesea finanţate de producătorii de băuturi alcoolice.
Analizând datele a peste 4,8 milioane de participanţi (şi 425.564 de decese înregistrate), cercetătorii au descoperit că majoritatea acestor studii au erori metodologice grave, care tind să supraestimeze beneficiile consumului moderat de alcool.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
Problema principală constă în grupul de referinţă folosit pentru „nebăutori”. Adesea, acest grup include foşti băutori care au încetat să bea din motive de sănătate, ceea ce duce la o subestimare a riscului de mortalitate pentru persoanele abstinente.
În plus, multe studii nu ţin cont în mod adecvat factori precum statutul socioeconomic (care poate face o diferenţă în ceea ce priveşte accesul la îngrijire).
Studiul subliniază, de asemenea, modul în care aceste erori metodologice au afectat ideea că consumul de alcool în fiecare zi este bun. „Sursele au condus la confuzie în comunicarea riscurilor pentru sănătate legate de alcool”, se arată în concluzii.
Pe scurt, dacă luăm de bună meta-analiza, relaţia dintre longevitate şi consumul obişnuit de alcool nu există.
Totuşi, cercetătorii recunosc unele limitări ale muncii lor şi admit că sunt necesare studii suplimentare pentru a înţelege mai bine impactul consumului moderat de alcool asupra sănătăţii generale.
Citește pe alephnews.ro: Armistițiul de Crăciun a reprezentat un moment istoric în timpul Primului Război Mondial. Cum s-a produs acest lucru
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe