- Home
- Social
- SIBIU, (21.08.2016, 06:19)
- Departamentul Corespondenţi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Replica unei case de 150 de ani, scoasă la vânzare în Muzeul în Aer Liber din Sibiu. La ce preţ poate fi cumpărată
Replica unei case tradiţionale de 150 de ani, din Mărginimea Sibiului, a fost scoasă la vânzare, aceasta putând fi demontată şi montată într-un alt loc în câteva ore, costul proiectului ridicându-se la suma de 45.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Urmărește
3146 afișări
Replica unei case de 150 de ani, scoasă la vânzare în Muzeul în Aer Liber din Sibiu. La ce preţ poate fi cumpărată (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/ Arhiva Mediafax Foto)
Muzeul în Aer Liber din Sibiu organizează, sâmbătă şi duminică, "Târgul de case – Grădină şi peisaj în satul tradiţional”, un eveniment care îşi propune încurajarea construcţiilor făcute după tipare tradiţionale din punct de vedere arhitectural.
Potrivit directorului Muzeului în Aer Liber din Sibiu, Ciprian Ştefan, în cadrul "Târgului de case – Grădină şi peisaj în satul tradiţional”, specialiştii Muzeului au construit o casă tradiţională, în copie fidelă a uneia existente în muzeu, din zona Mărginimii Sibiului, satul Tilişca, costurile proiectului ridicându-se la suma de 45.000 lei.
"Muzeul Astra a demarat în premieră naţională un program de conştientizare a populaţiei că suntem datori a respecta şi promova altfel memoria locului. Specialiştii Muzeului au construit o casă tradiţională din Marginimea Sibiului, mai exact din Tilişca, fiind o copie fidelă a casei existente în muzeu datată în a doua jumătate a secolului al XIX-lea. Casa poate fi adaptată la condiţiile de trai din secolul XXI. Planimetric, ea prezintă trei încăperi cu o suprafaţă utilă de 54 metri pătraţi. (...) Uşile şi ferestrele sunt copii după cele originale, iar podeaua şi tavanul sunt din lemn de brad fasonat. Costurile proiectului se ridică la suma de 45.000 lei, iar aici este inclusă şi remontarea casei la destinaţie”, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX, Ciprian Ştefan, managerul general al muzeului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ce înseamnă să fii președinte? Alexander Lukașenko spune că este treaba unui bărbat: „Doamne ferește să fie aleasă o femeie în Belarus”
-
Liderul nord-coreean Kim Jong Un ordonă producerea în masă a dronelor explozive
-
Războiul din Ucraina, ziua 996. Zelenski: Zece puncte ale planului intern de rezilienţă vor fi prezentate săptămâna viitoare / Noi sancţiuni împotriva Rusiei din partea UE / Biden, presat de Europa pentru a spori sprijinul pentru Ucraina înainte de încheierea mandatului
-
Guvernatorul Băncii Angliei îndeamnă la reconstruirea relaţiilor cu UE: Brexitul a subminat economia
Întrebat în cât timp speră să vândă casa, Ciprian Ştefan a spus că aceasta îşi va găsi proprietar în maxim o lună.
"Am consumat în jur de 22 de metri cubi de lemn. Pentru a o aduce în acest stadiu s-au lucrat 30 de zile. Patru oameni au lucrat cam opt ore pe zi. Totul este lucrat manual, mai puţin debitarea buştenilor, dar am aplicat o cioplire în aşa fel încât să închidem porii lemnului pentru a nu fi atacat de insecte. În interior recomandăm lâna pentru izolaţie sau tencuiala de mortar de nisip cu var şi atins puţin cu ciment. Se pot pune instalaţie electrică şi sanitară în oricare dintre cele trei încăperi. Noi sperăm să o vindem în cel mult o lună de zile, iar banii vor intra în bugetul instiuţiei, pentru că noi trebuie să ne gândim la surse alternative pentru a obţine venituri”, a mai declarat Ciprian Ştefan.
Nicolae Tolomeiu, restaurator în muzeu de mai bine de 30 de ani, a declarat că se poate demonta casa în maxim patru ore, apoi se remontează, dar şi că, pentru a o face locuită, viitorul proprietar trebuie să mai investească, pe lângă cei 10.000 de euro pe care îi plăteşte muzeului, încă pe atât, pe fundaţie, soclu şi utilităţi.
Citeşte şi: Peste 21.000 de români şi-au luat locuinţe prin programul Prima casă în prima jumătate a anului
Citeşte şi: REPORTAJ: Un poet bistriţean a salvat casa lui Andrei Mureşanu de la demolare cu o telegramă - GALERIE FOTO
Citeşte şi: "Casa" lui James Bond, la vânzare. Cât va primi proprietarul pe celebrele studiouri Pinewood - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Strategia Naţională a Locuirii, lansată în dezbatere: Prima casă doar pentru cei cu venituri mici şi vouchere pentru chirie
Citeşte şi: REPORTAJ Casa Fântâneanu – istoria Slatinei de altădată, îngropată în nepăsare şi uitare - FOTO/VIDEO
"Târgul de case – Grădină şi peisaj în satul tradiţional" a început sâmbătă şi se va încheia duminică la ora 17.00, în Muzeul în Aer Liber din Sibiu, timp în care se vor derula şi ateliere tradiţionale de prelucrare meşteşugărească a lemnului, printre care prezentarea unor tehnici arhaice de tâmplărie / confecţionare de mobilier aferent inventarului caselor ţărăneşti (cuiere, scaune tâmplăreşti specifice mobilierului săsesc, bănci cu spătar); sisteme de împrejmuire tradiţionale reprezentative pentru zona etnografică şi istorică a Lăpuşului (tipul de gard pentru curte / grădină din nuiele împletite); dar şi demonstraţii practice de prelucrare (secţionare longitudinală) a buştenilor de răşinoase cu un circular acţionat de un motor Diesel monocilindru, ilustrativ pentru nivelul de civilizaţie tehnică în satele româneşti de la jumătatea secolului XX.
Citește pe alephnews.ro: Eva Longoria dezvăluie că familia ei nu mai locuiește în Statele Unite după victoria lui Trump. Unde s-a mutat actrița
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: REPORTAJ: Un poet bistriţean a salvat casa lui Andrei Mureşanu de la demolare cu o telegramă - GALERIE FOTO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Adriana Bahmuțeanu, atac la adresa Mihaelei Botezatu și a lui Honorius: „Am fost sunată de Maximus, care în cele 3 zile nu…”
CANCAN.RO
Ce a pățit un pensionar de 92 de ani, după ce a angajat o menajeră ROMÂNCĂ mult mai tânără
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe