- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (26.05.2013, 11:16)
- Valentin Anghel , Elvira Gheorghita
Şeful Clinicii de chirurgie Fundeni: Câştig între 1.000 şi 2.000 de euro pe lună, nu aş putea pleca
Şeful Clinicii de chirurgie şi transplant hepatic Fundeni, prof. dr. Irinel Popescu, a declarat că el câştigă între 1.000 şi 2.000 de euro pe lună şi că nu ar putea pleca niciodată de la locul de muncă actual.
Urmărește
1059 afișări
Şeful Clinicii de chirurgie Fundeni: Câştig între 1.000 şi 2.000 de euro pe lună, nu aş putea pleca
Întrebat în emisiunea "După 20 de ani", difuzată duminică de Pro TV, cât câştigă pe lună, Popescu a răspuns că "undeva între 1.000 şi 2.000 de euro, ca echivalent".
Referitor la posibilitatea de a pleca să lucreze în străinătate, pentru un salariu mult mai mare, el a spus că nu ar putea "funcţiona" în afara Spitalului Fundeni. "Nu m-aş putea integra în niciun alt colectiv", a adăugat el, subliniind că, dată fiind vârsta pe care a împlinit-o (60 de ani - n.r.), nu va mai primi oferte pentru a munci străinătate.
În contextul salariilor relativ mici din sistemul sanitar românesc, în emisiune a fost abordat şi subiectul plăţilor informale - bani sau "atenţii".
Profesorul Irinel Popescu a ţinut să sublinieze că ideea de a condiţiona actul medical este absolut condamnabilă, precizând pe de altă parte că plăţi informale există şi în state avansate.
"Franţa a făcut chiar public lucrul ăsta", a adăugat el, în opinia căruia există o tendinţă ca această categorie de plăţi să se ducă spre ţări în care "nu ne-am fi aşteptat să existe plăţi informale".
Şeful Clinicii de chirurgie şi transplant hepatic Fundeni a mai spus, legat de acelaşi subiect, că sunt şi câteva ţări care "scapă" de plăţile informale, cum ar fi "Statele Unite şi, probabil, Germania".
"Cu cât sistemul este mai organizat, cu cât ţara este mai bogată şi mai puternică din punct de vedere economic, găseşte mecanisme să plătească actorii sistemului sanitar la nivelul la care aceştia să nu apeleze la plăţi informale", a explicat prof. Irinel Popescu.
Discuţiile au atins apoi cazul particular al personalului care ajută la prelevarea organelor în programul de transplant autohton, despre care Popescu a confirmat că nu are "varianta" plăţilor informale.
Prof. Irinel Popescu a explicat că, pentru ca aceştia să fie plătiţi mai bine, nu este vorba despre "a transfera o parte din banii actuali, ci de a mări bugetul alocat programului de transplant".
"Pe termen lung, societatea românească recuperează aceştia bani, de pe urma vieţilor salvate, a sănătăţii redate unor astfel de bolnavi care se reîntorc în câmpul muncii, produc şi plătesc taxe", a conchis Popescu.
Citește pe www.zf.ro: Piaţa imobiliară sare în aer: Cartierul din Bucureşti unde preţurile au crescut în ianuarie cu 25.000 de euro faţă de anul trecut
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Digi RCS-RDS, anunțul începutului de februarie. Oferă acest smartphone de ultimă generație tuturor abonaților din România
CANCAN.RO
Caz RARISIM în Italia. Ce moștenire i-a lăsat o pensionară de 84 de ani, badantei care a îngrijit-o în ultimii ani din viață
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe