Vezi aici care sunt măsurile anticriză propuse de sindicate

Sindicatele cer Guvernului, ca măsuri anticriză, asigurarea unei pensii minime de 350 de lei, creşterea alocaţiei pentru copii la 100 de lei şi prelungirea perioadei de acordare a indemnizaţiei de şomaj, pentru a sprijini absolvirea cursurile de recalificare sau reorientare profesională.

Urmărește
26 afișări
Imaginea articolului Vezi aici care sunt măsurile anticriză propuse de sindicate

Vezi aici care sunt măsurile anticriză propuse de sindicate (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

Sindicaliştii BNS vor ca măsurile de sprijin pe termen scurt să fie elaborate astfel încât să sprijine dezvoltarea economiei pe termen mediu şi lung, contribuind la îmbunătăţirea eficienţei energetice, implementarea cerinţelor de mediu, creşterea investiţiilor în cercetare-dezvoltare şi inovare. De asemenea, ar trebui avut în vedere crearea premiselor pentru creşterea productivităţii în sectoarele economiei fără ca acest obiectiv să depindă exclusiv de utilizarea forţei de muncă, susţin sindicaliştii BNS.

Reprezentanţii CNSLR Frăţia susţin creşterea puterii de cumpărare a populaţiei cu venituri sub medie, în scopul stimulării consumului şi orientării acestuia către produse interne, precum şi stimularea dezvoltării sectoarelor economice cu activitate în economia reală, inclusiv prin utilizarea de mijloace fiscale.

Sindicatele şi patronatele solicită o compensaţie de 1.000-1.500 de euro, acordată o singură dată, la angajare. Aceeaşi compensaţie este solicitată şi în cazul celor care acceptă un loc de muncă la distanţe de peste 300 de kilometri de locul de reşedinţă şi lucrează minimum un an de zile, precum şi acordarea unui sprijin de 1.000 de euro după un an de activitate.

Păstrarea locurilor de muncă de calitate şi în sectoare economice cu valoare adăugată mare şi care au perspective de dezvoltare pe termen mediu şi lung, mai propune BNS.

Formarea profesională şi asigurarea accesului la diverse forme de pregătire care să facilizeze accesul pe piaţa muncii la ocuparea unor locuri de muncă de calitate, identificarea de măsuri care să sprijine mobilitatea internă în piaţa muncii, creşterea eficienţei controlului în piaţa muncii prin identificarea şi promovarea unui set de măsuri care să conducă la eliminarea posibilităţii ca relaţii de muncă "deghizate" să fie gestionate prin utilizarea unor tipuri de contracte, altele decât cele de mucă sunt alte măsuri propuse de BNS.

Confederaţia "Cartel Alfa" vrea un impozit "zero" pe profitul reinvestit în dezvoltarea capacităţilor de producţie sau în tehnologii pentru dezvoltarea de noi produse, dirijarea investiţiilor spre tehnologii performante şi dezvoltarea continuă a întreprinderilor, prin acordarea de facilităţi fiscale la reinvestiţia profitului.

BNS vrea menţinerea taxei de primă înmatriculare şi punerea ei în acord cu politicile şi practicile europene.

Reintroducerea coşului minim de consum, ca instrument principal de elaborare, monitorizare şi evaluare a politicilor salariale şi politicilor de protecţie socială, reprezintă o altă propunere a BNS.

Cartel Alfa propune scăderea nivelului dobânzii BNR şi realizarea unui buget de stat pe 2009 cu un deficit de 2,8 la sută, iar diferenţa faţă de deficitul iniţial să fie folosită pentru crearea resurselor financiare din partea statului.

Autorităţile au format trei comisii de lucru, împreună cu sindicatele şi patronatele, care vor discuta până miercurea viitoare măsuri de relansare a economiei şi de protecţie socială, acestea urmând să fie incluse în bugetul pe 2009 pentru a combate criza financiară.

Grupurile vor funcţiona la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Economiei şi Ministerul Finanţelor Publice.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici