- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Competiţia "Carpathian Adventure" va fi organizată, în august, în Apuseni
Competiţia "Carpathian Adventure", ajunsă la cea de-a unsprezecea ediţie, va fi organizată, în luna august, în Munţii Trascăului şi cei ai Gilăului, din Apuseni, au anunţat, joi, organizatorii, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Potrivit unuia dintre organizatorii competiţiei, Vajda Gyorgy, ediţia din acest an a "Carpathian Adventure", a unsprezecea, va fi organizată în perioada 10 - 14 august, în Apuseni.
"Din cauza situaţiei financiare, am fost tentaţi să nu mai organizăm competiţia în acest an, inclusiv din cauză că nu au fost solicitanţi. Avem zece echipe înscrise în competiţie, iar alte zece se interesează, ceea ce înseamnă că vom putea organiza şi în acest an cu cele 20 de echipe. Anul acesta vom organiza «Carpathian Adventure» în Munţii Apuseni, în două zone montane diferite, Munţii Trascăului şi cei ai Gilăului. Avem echipe din Bulgaria, România şi Ungaria, foarte multe din Bucureşti, Timişoara, Deva, Piteşti şi Târgu Mureş", a spus Vajda.
Potrivit acestuia, la ediţia 2011, "Carpathian Adventure" nu va mai avea două categorii, de începători şi avansaţi, ci doar una, tot din motive financiare.
"Anul acesta va fi un singur traseu, considerat mediu ca lungime şi dificultate, deci va fi numai o categorie la care pot să se înscrie echipele", a spus Vajda.
Potrivit unui alt organizator, Szekely Laszlo, Munţii Trascăului şi Gilăului, din Apuseni, sunt calcaroşi, foarte buni pentru căţărare sau coborâre în rapel, de pe stâncă.
"La fel ca anul trecut, nu avem posibilitatea de a organiza proba de plutărit, pentru că nu avem un lac de acumulare mai mare. Însă va fi o probă de coborât pe Arieş, cam patru - cinci kilometri", a spus el.
Potrivit acestuia, cota maximă din aceşti munţi este de 1.400-1.500 de metri. Tabăra de bază va fi la Rimetea, lângă Arieş. În total, concursul va avea în jur de 220-230 de kilometri, cu toate probele incluse. Între acestea se vor număra probe de canoe, de peşteră, de coborâre în rapel, dar şi probe surpriză.
Competiţia va dura 76 de ore, non-stop.
Data limită de înscriere a concurenţilor este 20 iulie, iar echipele vor fi formate din patru membri, din care obligatoriu o fată.
Obiectivele concursului sunt de a pune la încercare condiţia fizică şi mentală, precum şi abilităţile de orientare ale participanţilor, dezvoltarea spiritului de echipă între participanţi, dar şi cunoaşterea frumuseţii şi sălbăticiei naturii din România şi îmbunătăţirea modului de percepţie şi de aplicare a măsurilor de protecţie a mediului.
Competiţia are la dispoziţie şi premii - 1.000 de euro pentru locul I, 750 de euro pentru locul second, 500 de euro pentru ocupantul locului III şi 250 de euro pentru cel clasat pe locul IV.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te și pune ștampila pe alb!
-
Adrian Sârbu: Votezi cu tine sau cu un om care te minte în fiecare zi? Duminică du-te şi pune ştampila pe alb!
-
Alegeri prezidenţiale. Peste 218.000 de români au votat în străinătate până la ora 22.00
-
Preşedintele AEP s-a întâlnit cu observatorii internaţionali acreditaţi la alegerile din România
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO