Începe U.S. Open: Novak Djokovic îl întâlneşte pe moldoveanul Radu Albot

Primul tur al U.S. Open începe luni, când cei mai buni jucători ai lumii se luptă pentru gloria de a câştiga un titlul de Grand Slam la New York.

Urmărește
262 afișări
Imaginea articolului Începe U.S. Open: Novak Djokovic îl întâlneşte pe moldoveanul Radu Albot

Sursa foto: Facebook, US Open Tennis Championships

Novak Djokovic îşi începe cursa pentru o a cincea coroană la Flushing Meadows când îl întâlneşte pe moldoveanul Radu Albot, în timp ce Coco Gauff îşi începe apărarea titlului împotriva franţuzoaicei Varvara Gracheva, potrivit Reuters.

Djokovic nu a mai concurat de când a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris, iar jucătorul în vârstă de 37 de ani îl va întâlni pe Albot pentru prima dată în carieră, sub luminile stadionului Arthur Ashe.

După ce a încheiat Golden Slam-ul carierei - câştigând toate cele patru titluri de Grand Slam şi aurul olimpic - Djokovic îşi propune să cucerească cel de-al 25-lea titlu major, care i-ar permite să o depăşească pe Margaret Court şi să intre singur în posesia recordului all-time.

Niciun om nu a mai apărat trofeul la New York din 2008, iar Djokovic este hotărât să schimbe asta în acest an.

Mentalitatea lui Djokovic

„Acesta este obiectivul. Întotdeauna este să încerci să mergi până în finală şi să lupţi pentru trofeu. Acest tip de mentalitate sau de abordare nu este diferit pentru mine în acest an”, a declarat Djokovic.

„Oamenii mă întreabă: „Acum că ai câştigat practic totul cu medalia de aur, ce altceva mai ai de câştigat?” Încă mai simt dorinţa. Încă mai am spiritul competitiv. Încă vreau să fac mai multă istorie şi să mă distrez în turneu. Încă mai sper să inspir mulţi tineri să urmărească tenisul şi să joace tenis”.

Ce spune Gauff

După o prestaţie dezamăgitoare la Paris şi ieşiri timpurii la Toronto şi Cincinnati, Gauff va încerca să îşi regăsească cea mai bună formă la locul unde a obţinut singurul său triumf major.

„Evident, venirea în calitate de campioană en-titre pune un pic de presiune, dar şi un privilegiu, deoarece noul meu motto este: Dacă te aperi, înseamnă că ai câştigat ceva înainte”, a spus Gauff.

„Sunt încântat să mă întorc şi sper să am două săptămâni bune”, a mai spus ea.

Aryna Sabalenka, campioana de la Australian Open, o întâlneşte pe Priscilla Hon, în căutarea unui start fulminant în încercarea sa de a deveni prima femeie care câştigă două turnee majore pe hardcourt în acelaşi an, de la Angelique Kerber în 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici