Afişarea caloriilor pe meniuri ne face să comandăm porţii mai mici

Afişarea caloriilor pe meniurile restaurantelor şi pe produsele alimentare îi determină pe oameni să aleagă alimente cu mai puţine calorii, deşi efectul este modest, arată un nou studiu publicat în Cochrane Database of Systematic Reviews.

Urmărește
43 afișări
Imaginea articolului Afişarea caloriilor pe meniuri ne face să comandăm porţii mai mici

Afişarea caloriilor pe meniuri ne face să comandăm porţii mai mici

Echipa de cercetători de la University College London, Bath Spa University, Universitatea Cambridge şi Universitatea Oxford a analizat 25 de studii care au urmărit impactul etichetării caloriilor asupra alegerilor alimentare.

Studiile au inclus peste 10.000 de participanţi din ţări dezvoltate precum Canada, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite.

Rezultatele arată că etichetele cu calorii în supermarketuri, restaurante şi alte locaţii alimentare duc la o reducere medie de 1,8% a caloriilor selectate. În practică, această reducere înseamnă aproximativ 11 calorii dintr-o masă de 600 de calorii - echivalentul a două migdale.

Deşi pare o reducere mică, experţii spun că schimbările zilnice mici în consumul de energie pot avea efecte semnificative pe termen lung

Dr. Gareth Hollands de la UCL Social Research Institute spune că, deşi etichetarea caloriilor nu este o soluţie miraculoasă, poate avea un impact real la nivelul populaţiei. El menţionează că această actualizare a studiului din 2018 oferă acum rezultate mai clare şi mai sigure.

Cercetătorii atrag însă atenţia asupra potenţialelor riscuri ale acestei practici pentru persoanele predispuse la tulburări alimentare. Studiul notează că există puţine date despre posibilele efecte negative, inclusiv asupra sănătăţii mentale, şi recomandă cercetări suplimentare în această direcţie.

Un aspect interesant vine dintr-un raport guvernamental britanic care estimează că 90% dintre persoanele cu vârste între 20-40 de ani din Anglia vor lua până la 9 kg în zece ani. Reducerea aportului zilnic de energie cu doar 24 de calorii pe zi - aproximativ 1% din aportul recomandat pentru adulţi - ar putea preveni această creştere în greutate.

Cercetătorii sugerează că etichetarea caloriilor ar putea fi utilă ca parte a unei strategii mai largi de sănătate publică, care să includă şi alte măsuri precum taxe, restricţii de marketing şi reformularea produselor alimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici