- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LOS ANGELES, (03.06.2014, 18:25)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Alexander Shulgin, supranumit "naşul pilulei ecstasy", a murit la 88 de ani
Alexander Shulgin, chimistul american supranumit "naşul pilulei ecstasy" după ce a inventat formula modernă a acestui drog recreaţional, a murit din cauza unui cancer hepatic la vârsta de 88 de ani.
Urmărește
381 afișări
Alexander Shulgin (Imagine: captură video)
Alexander Shulgin a fost supranumit "naşul pilulei ecstasy" după ce a inventat formula de fabricare a acestui drog, pe care l-a testat iniţial pe el însuşi, pentru a-i monitoriza efectele, informează bbc.co.uk.
Într-un mesaj publicat pe Facebook, Ann Shulgin, soţia şi partenera sa de cercetări ştiinţifice, spune că omul de ştiinţă "a murit înconjurat de membrii familiei şi de asistente medicale, în acordurile unei muzici folosite în meditaţia budistă".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Alexander Shulgin şi-a petrecut ultimii ani din viaţă în reşedinţa sa din nordul statului american California.
Alexander Shulgin a studiat chimia organică în primii săi ani de studenţie la Universitatea Harvard şi, după ce a luptat în Marina americană în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, şi-a finalizat studiile şi a obţinut doctoratul în biochimie la Universitatea California din Berkeley.
În primii ani de carieră, a lucrat pentru Dow Chemical Company, pentru care a creat primele pesticide biodegradabile din lume.
În timpul unor cercetări personale a început să lucreze şi cu o serie de compuşi psihoactivi.
Şi-a testat propriile produse pe sine însuşi şi a invitat câţiva prieteni apropiaţi să participe la o serie de şedinţe de testare.
În anii '60, savantul a creat şi testat câteva sute de produse psihotrope.
În 1965, a părăsit compania Dow Chemical, dar şi-a continuat cercetările pe cont propriu şi a început să predea la câteva universităţi regionale.
După aproape un deceniu, Alexander Shulgin a creat un produs înrudit cu ceea ce se numeşte în prezent ecstasy sau "MDMA".
MDMA a fost sintetizat şi patentat în 1912 de compania farmaceutică Merck, dar nu a fost niciodată testat cu adevărat pe oameni.
Shulgin a decis să înceapă propriile teste clinice pe oameni şi a realizat primul test pe sine însuşi.
După ce şi-a perfecţionat propria reţetă, a prezentat noul produs unui medic din Oakland, Leo Zeff.
Leo Zeff l-a prezentat pe Alexander Shulgin unui terapeut, Ann, care a devenit ulterior soţia celebrului chimist.
Leo Zeff a folosit mici doze din această substanţă în cabinetul său, ca stimulent pentru terapiile verbale, prezentând totodată noul medicament unui număr de câteva sute de psihologi din Statele Unite.
Fanii muzicii de club sunt renumiţi pentru faptul că folosesc pilule de ecstasy pentru a dansa ore întregi. În unele cazuri, anumite persoane au murit după ce au consumat ecstasy.
Potrivit fundaţiei de caritate Frank, specializată în combaterea drogurilor, marea "problemă" a acestui drog constă în faptul că acesta este rareori comercializat în formă pură.
"Indiferent de cum arată sau cum i se spune, nu poţi niciodată să fii sigur de ceea ce se află într-o pilulă sau într-o pudră şi nu poţi să prevezi cum va reacţiona organismul tău", afirmă reprezentanţii acestei fundaţii.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe