- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (13.03.2024, 08:20)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Algoritm AI care poate detecta noile variante COVID-19 mai rapid
Cercetătorii de la Universităţile din Manchester şi Oxford au creat un algoritm AI numit Classix care poate identifica noile variante COVID-19 într-un stadiu incipient.
Urmărește
159 afișări
Algoritm AI care poate detecta noile variante COVID-19 mai rapid
Classix este important deoarece permite autorităţilor sanitare să ia rapid măsuri specifice pentru a preveni răspândirea variantelor potenţial periculoase, relatează adnkronos.
Practic, algoritmul descompune secvenţele genetice ale virusului în "cuvinte" mai mici, reprezentate ca numere. Secvenţele similare sunt grupate, indicând apariţia unor noi variante.
Acest proces este mult mai rapid decât metodele tradiţionale de analiză, permiţând detectarea timpurie a noilor variante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
"De la apariţia Covid”, explică Roberto Cahuantzi de la Universitatea din Manchester, primul autor al cercetării, "au existat mai multe valuri" alimentate de noi variante, adesea caracterizate de "o transmisibilitate sporită şi de capacitatea de a evita imunitateară", dacă nu de "o severitate sporită a bolii".
Oamenii de ştiinţă îşi intensifică eforturile pentru a detecta noile variante potenţial îngrijorătoare în primele etape. Găsirea unor modalităţi de a face acest lucru rapid şi eficient le va permite să fie mai proactivi prin dezvoltarea unor vaccinuri ad-hoc", dar "ar putea chiar să ne permită să neutralizăm aceste variante înainte ca ele să se instaleze".
În prezent, există aproape 16 milioane de secvenţe virale încărcate pe platforma internaţională Gisaid.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe