Ameninţări pentru oceane: creşterea temperaturii mării, poluarea marină şi pescuitul excesiv

Oceanele sunt ameninţate, iar efectele sunt vizibile şi în ecosistemele de mică adâncime, afectate de înălbirea coralilor. Se cunoaşte mai puţin despre impactul asupra zonelor mai adânci ale oceanului, cum ar fi zona mezofică sau „crepusculară”, care se află între 30 şi 150 de metri sub suprafaţă.

Urmărește
120 afișări
Imaginea articolului Ameninţări pentru oceane: creşterea temperaturii mării, poluarea marină şi pescuitul excesiv

Ameninţări pentru oceane: creşterea temperaturii mării, poluarea marină şi pescuitul excesiv

Oceanele lumii sunt ameninţate de creşterea temperaturii mării, de poluarea marină şi de pescuitul excesiv. Efectele sunt vizibile în ecosistemele de mică adâncime afectate de înălbirea coralilor, dar se cunosc mai puţine despre impactul asupra zonelor mai adânci ale oceanului, cum ar fi zona mezofică sau „crepusculară”, care se află între 30 şi 150 de metri sub suprafaţă, potrivit CNN.

Pe această zonă se concentrează Ghislain Bardout şi Emmanuelle Périé-Bardout, o echipă formată din soţ şi soţie de exploratori oceanici din Franţa. Ei au fondat Under the Pole, o organizaţie care desfăşoară expediţii de scufundări pentru a aduna cunoştinţe ştiinţifice despre aceste medii extreme, neexplorate, ca parte a Iniţiativei Rolex Perpetual Planet.

Aceştia au fost martori direcţi ai impactului traulelor de fund, o metodă de pescuit care presupune tragerea de plase de-a lungul fundului mării pentru a prinde specii care trăiesc aproape de fundul mării, cum ar fi codul, merluciu şi creveţi. Aproximativ un sfert din toate fructele de mare capturate în natură sunt capturate prin această metodă în fiecare an.

Pe măsură ce plasele grele răzuiesc pe fundul mării, ele pot colecta capturi accidentale nedorite şi pot afecta recifele şi ierburile marine, ducând la distrugerea unor ecosisteme preţioase. În ciuda acestui fapt, această practică este permisă pe scară largă în întreaga lume, inclusiv în unele zone marine protejate (MPA), cum ar fi în Mediterana franceză.

În acest an, Bardouts au efectuat o serie de expediţii în Marea Mediterană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici