- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (22.11.2023, 21:54)
- Bianca Popa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Băuturile care cresc riscul de demenţă - ce ar trebui să alegi pentru sănătatea creierului tău
- Consumul crescut de băuturi bogate în zaharuri, precum băuturile pe bază de fructe, băuturile lactate cu arome şi băuturile carbogazoase pline de grăsimi, este asociat cu un risc semnificativ de demenţă, conform unui studiu realizat de cercetători germani.
- Alegerea băuturilor cu conţinut redus de zahăr sau fără adaosuri de zahăr poate contribui la menţinerea sănătăţii creierului, potrivit experţilor, oferind o alternativă delicioasă care nu afectează negativ funcţiile cognitive.
Urmărește
7400 afișări
Băuturile care cresc riscul de demenţă - ce ar trebui să alegi pentru sănătatea creierului tău
Studiile arată că ceea ce bei poate avea un impact semnificativ asupra sănătăţii creierului, iar consumul excesiv de băuturi bogate în zaharuri poate creşte riscul de demenţă, potrivit cercetătorilor germani, scrie The Sun.
Printre băuturile asociate cu această boală se numără băuturile pe bază de fructe, băuturile lactate cu diverse arome şi băuturile răcoritoare cu conţinut ridicat de grăsimi.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Orice tip de zahăr adăugat în procesul de fabricare a unui aliment sau unei băuturi este periculos. Sucurile de fructe, chiar dacă conţin zahăr natural, au fost, de asemenea, asociate cu riscul de demenţă, însă într-o măsură mai mică.
Deşi motivele exacte nu sunt pe deplin înţelese, cercetările sugerează că consumul crescut de zahăr poate cauza inflamaţii, factor considerat relevant în condiţiile neurodegenerative precum boala Alzheimer.
Cu aproximativ 944.000 de britanici care trăiesc în prezent cu demenţă şi cu estimări care prevăd depăşirea unui milion până la sfârşitul deceniului, această boală rămâne o provocare majoră de sănătate.
Studiul, publicat în Springer Nature, a analizat cum consumul de zahăr în diferite forme afectează riscul de demenţă, urmărind 186.622 de participanţi la UK Biobank, cu vârste cuprinse între 37 şi 73 de ani, pe o perioadă de până la zece ani. Consumul de băuturi cu zaharuri a fost "semnificativ asociat cu riscul de demenţă", potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Giessen.
Recomandarea lor este să alegem băuturi sănătoase, evitând cele cu adaosuri mari de zahăr, pentru a susţine sănătatea creierului şi a reduce riscul de demenţă.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:38
-
astăzi, 14:20