Ce ar trebui să eviţi imediat după întoarcerea dintr-o călătorie, conform experţilor

  • Medicii recomandă să nu despachetezi imediat bagajele la întoarcerea din vacanţă pentru a preveni infestarea cu ploşniţe.
  • Ploşniţele prosperă în hoteluri şi hosteluri din cauza numărului mare de oaspeţi, nu din cauza lipsei de igienă.
  • Păstrează-ţi bagajele în cadă în timpul vacanţei şi spală hainele la temperaturi ridicate pentru a reduce riscul de infestare.
Urmărește
2251 afișări
Imaginea articolului Ce ar trebui să eviţi imediat după întoarcerea dintr-o călătorie, conform experţilor

Sursa foto: Pexels

Medicii recomandă să nu despachetezi imediat bagajele după ce te întorci din vacanţă, din cauza riscului de infestare cu ploşniţe, scrie Indy100. Deşi mulţi oameni sunt mândri de faptul că îşi organizează rapid lucrurile la întoarcerea acasă, experţii sugerează că o abordare mai lentă şi precaută poate fi mai înţeleaptă pentru a evita aducerea acestor musafiri nedoriţi.

Ploşniţele, cunoscute pentru abilitatea lor de a se ascunde şi de a se hrăni cu sânge uman, infestează adesea hoteluri şi hosteluri, nu din cauza lipsei de igienă, ci datorită fluxului mare de oaspeţi. Aceşti paraziţi prosperă în medii cu o aprovizionare constantă de gazde umane, făcând ca locurile de cazare cu mulţi vizitatori să fie ideale pentru proliferarea lor. Odată ce ploşniţele s-au instalat, pot fi extrem de greu de eliminat.

Pentru a minimiza riscul de a aduce ploşniţe acasă, experţii recomandă o strategie surprinzătoare, dar eficientă: păstrează-ţi bagajele în cadă în timpul vacanţei. Ploşniţele tind să evite zonele expuse la umiditate, cum ar fi cada, reducând astfel probabilitatea ca acestea să se strecoare în bagajele tale.

Dacă bănuieşti că ai stat într-un loc infestat cu ploşniţe, se recomandă să laşi valiza închisă timp de două săptămâni după întoarcerea acasă. În acest timp, orice ploşniţe din interiorul valizei ar trebui să moară. Totuşi, dacă ai nevoie să accesezi lucrurile mai devreme, spălarea hainelor şi a altor articole lavabile la un ciclu fierbinte poate distruge ploşniţele şi ouăle lor, ajutând la prevenirea unei infestări în locuinţa ta.

Luând aceste măsuri de precauţie, îţi poţi asigura că rutina de după vacanţă nu va duce la o problemă cu ploşniţele, permiţându-ţi să te bucuri de întoarcerea acasă fără un stres suplimentar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici