Fumul de la incendii, un pericol ascuns pentru pacienţii operaţi

Fumul provenit din incendiile de vegetaţie poate pune în pericol viaţa pacienţilor aflaţi în timpul unei intervenţii chirurgicale, arată un nou studiu.

Urmărește
338 afișări
Imaginea articolului Fumul de la incendii, un pericol ascuns pentru pacienţii operaţi

Fumul de la incendii, un pericol ascuns pentru pacienţii operaţi

Cercetătorii au descoperit că inhalarea fumului poate afecta modul în care organismul reacţionează la anestezie şi poate încetini procesul de recuperare, arată cercetătorii în revista Anesthesiology.

„Fumul incendiilor de vegetaţie prezintă riscuri semnificative pentru sănătate, în special la persoanele cu boli cardiace şi pulmonare preexistente, pacienţii obezi, sugari şi copii mici şi alte grupuri vulnerabile", a declarat cercetătorul principal, Dr. Vijay Krishnamoorthy, potrivit upi.com.

„Într-o perioadă de creştere a expunerii globale, anesteziologii trebuie să fie echipaţi pentru a gestiona potenţialele efecte adverse ale expunerii la fumul incendiilor" asupra rezultatelor pacienţilor, a adăugat Krishnamoorthy.

Fumul incendiilor de vegetaţie conţine un amestec complex de particule fine şi substanţe chimice care, atunci când sunt inhalate, intră în sistemul circulator. Organe precum inima şi plămânii pot fi afectate.

Particulele inhalate produc inflamaţii, deteriorează mucoasa vaselor de sânge şi provoacă anomalii ale coagulării în vasele de sânge mai mici.

Expunerea la poluarea cu astfel de particule creşte, de asemenea, riscul de atac de cord, probleme de ritm cardiac, insuficienţă cardiacă şi accident vascular cerebral.

Toţi aceşti factori conduc la creşterea complicaţiilor la pacienţi operaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici