- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (08.05.2020, 22:22)
- Alexandru Gologan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cercetătorii au descoperit că urina umană ar putea fi folosită la turnarea betonului pe lună
- Cercetătorii au descoperit o idee inovatoare pentru construirea unei baze selenare
- Urina astronauţilor ar putea fi folosită pentru a face beton pe lună
- Comunicatul agenţiei spaţiale menţionează informaţii despre reciclarea eficientă a produselor secundare în cadrul misiunilor cosmice
Urmărește
1660 afișări
Sursa foto: profimedia
Agenţia Spaţială Europeană a declarat vineri că urina umană ar putea deveni într-o zi un ingredient util în conceperea betonului pentru a realiza construcţii pe Lună.
Studiul recent sponsorizat de agenţie a scos la iveală faptul că ureea, principalul compus organic din urină, poate fi baza unui amestec mult mai maleabil pentru realizarea unui „beton lunar” înainte să se întărească în forma finală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Cercetătorii au afirmat că utilizarea numai a materialelor disponibile pentru o bază lunară sau pentru o altă construcţie ar reduce nevoia livrării resurselor de pe Pământ. Ingredientul principal al „betonului lunar” este praful regăsit pe solul selenar.
După părerea cercetătorilor, ureea poate rupe legăturile de hidrogen şi reduce vâscozitatea amestecului de fluide, iar acest aspect poate limita cantitatea de apă necesară reţetei de concepere a betonului.
Pe Pământ, ureea este folosită ca îngrăşământ industrial şi este materie primă utilizată de către companiile farmaceutice şi cele care produc chimicale.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe