Cercetătorii au reuşit să modifice cu succes grupa sanguină a trei rinichi de la donatori, pentru a putea îmbunătăţi şansele pacienţilor pentru transplant

  • Cercetătorii au reuşit să modifice cu succes grupa sanguină a trei rinichi de la donatori, într-o descoperire care ar putea îmbunătăţi semnificativ şansele pacienţilor care aşteaptă un transplant de a găsi un donator compatibil.
  • Munca echipei de la Universitatea din Cambridge ar putea creşte semnificativ oferta de organe pentru persoanele cu grupe de sânge mai rare.
  • Un rinichi de la o persoană cu grupa sanguină A nu poate fi transplantat la o persoană cu grupa sanguină B şi nici invers.
Urmărește
345 afișări
Imaginea articolului Cercetătorii au reuşit să modifice cu succes grupa sanguină a trei rinichi de la donatori, pentru a putea îmbunătăţi şansele pacienţilor pentru transplant

Cercetătorii au reuşit să modifice cu succes grupa sanguină a trei rinichi de la donatori, pentru a putea îmbunătăţi şansele pacienţilor pentru transplant

Dar schimbarea grupei de sânge în grupa universală O ar permite efectuarea mai multor transplanturi, deoarece aceasta poate fi folosită pentru persoane cu orice grupă de sânge.
 
Cercetătorii de la Universitatea din Cambridge au folosit un aparat de perfuzie normotermică, un dispozitiv care se conectează cu un rinichi uman pentru a trece sânge oxigenat prin organ pentru a-l conserva mai bine pentru utilizare viitoare, pentru a spăla sângele infuzat cu o enzimă prin rinichiul donatorului decedat.
 
Enzima a eliminat markerii de grupă sanguină care căptuşesc vasele de sânge ale rinichiului, ceea ce a dus la transformarea organului în grupa O, potrivit The Guardian.
 
Serena MacMillan, doctorandă la Universitatea din Cambridge, a declarat: „Încrederea noastră a fost cu adevărat întărită după ce am aplicat enzima pe o bucată de ţesut renal uman şi am văzut foarte repede că antigenii au fost îndepărtaţi. După aceasta, am ştiut că procesul este fezabil şi a trebuit doar să extindem proiectul pentru a aplica enzima pe rinichi umani în mărime naturală. Luând rinichi umani de tip B şi pompând enzima prin organ cu ajutorul maşinii noastre de perfuzie normotermică, am văzut în doar câteva ore că am transformat un rinichi de tip B într-un rinichi de tip O”.
 
Persoanele din comunităţile minoritare au mai multe şanse de a avea sânge de tip B şi, având în vedere ratele actuale scăzute de donare din partea acestor populaţii, nu există suficienţi rinichi pentru toţi.
 
Acum, cercetătorii trebuie să vadă cum va reacţiona rinichiul de tip O nou modificat la grupa sanguină obişnuită a unui pacient, în rezerva normală de sânge.
 
Aparatul le permite să facă acest lucru înainte de a face testele pe oameni, deoarece pot lua rinichii care au fost schimbaţi în grupa O şi pot introduce diferite grupe de sânge pentru a monitoriza modul în care ar putea reacţiona rinichiul.
 
Profesorul Mike Nicholson, profesor de chirurgie de transplant la Universitatea din Cambridge, a declarat: „Una dintre cele mai mari restricţii în ceea ce priveşte persoanele cărora li se poate transplanta un rinichi donat este faptul că trebuie să fie compatibile cu grupa sanguină. Motivul pentru aceasta este că aveţi antigeni şi markeri pe celulele care pot fi fie A, fie B. Corpul tău produce în mod natural anticorpi împotriva celor pe care nu îi ai. Clasificarea grupei de sânge este, de asemenea, determinată prin intermediul etniei, iar grupurile etnice minoritare au mai multe şanse de a avea grupa B, care este mai rară”.
 
După ce va testa reintroducerea altor grupe de sânge, echipa va analiza modul în care abordarea ar putea fi utilizată într-un cadru clinic.
 
Cercetarea, care este finanţată de organizaţia caritabilă Kidney Research UK, urmează să fie publicată în British Journal of Surgery în lunile următoare.
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici