- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.06.2024, 14:54)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum poate fi ameliorat sindromul inimii frânte? Un studiu arată o legătură cu stimularea electrică a creierului
- Stimularea electrică a creierului poate uşura durerea de inimă, potrivit unui studiu.
- Cercetătorii afirmă că stimularea transcraniană cu curent direct poate reduce „sindromul traumei de dragoste”.
Urmărește
387 afișări
Cum poate fi ameliorat sindromul inimii frânte? Un studiu arată o legătură cu stimularea electrică a creierului
Durerea emoţională a unei despărţiri romantice poate fi atât de severă încât are propria denumire clinică - sindromul traumei iubirii, sau LTS, scrie The Guardian.
Dar ajutorul ar putea fi la îndemână pentru cei care încearcă să repare o inimă frântă. Cercetările arată că purtarea unei căşti doar câteva minute pe zi poate atenua suferinţa, negativismul şi depresia care pot însoţi o relaţie eşuată.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
În cadrul studiului realizat, 36 de voluntari cu sindromul traumei amoroase au purtat dispozitivul, care stimulează creierul cu un curent electric uşor.
Voluntarii au fost împărţiţi în trei grupuri, iar două dintre acestea au purtat căştile de stimulare transcraniană cu curent direct timp de 20 de minute, de două ori pe zi, timp de cinci zile. În cel de-al treilea, căştile au fost oprite.
În primul grup, curentul a fost direcţionat către cortexul prefrontal dorsolateral (DLPFC). În cel de-al doilea grup, curentul a fost direcţionat către cortexul prefrontal ventrolateral (VLPFC).
Studiul a fost publicat în Journal of Psychiatric Research şi a concluzionat că, pentru simptomele sindromului de inimă frântă, stimularea DLPFC a fost mai eficientă decât stimularea VLPFC.
„Atât protocoalele DLPFC, cât şi VLPFC au redus semnificativ simptomele LTS şi au îmbunătăţit starea depresivă şi anxietatea după intervenţie, în comparaţie cu grupul simulat", au concluzionat cercetătorii de la Universitatea din Zanjan din Iran şi de la Universitatea Bielefeld din Germania.
La o lună după ce tratamentul a fost oprit, voluntarii încă se simţeau mai bine.
Potrivit The Guardian, autorii studiului afirmă că „aceste rezultate promiţătoare necesită replicare în studii mai mari”.
„Având în vedere relaţia dintre traumatismul din dragoste şi reglarea emoţională, care este asociată cu activarea unor zone specifice ale creierului şi a reţelelor, metodele de tratament care abordează zonele cerebrale implicate ar putea fi promiţătoare", conchid aceştia.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36