- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (02.04.2016, 19:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
De ce NU ar trebui să foloseşti bastonaşele de vată pentru a-ţi curăţa urechile
Cei mai mulţi oameni folosesc bastonaşele de vată într-un mod necorespunzător şi introduc aceste beţişoare în interiorul urechilor pentru a se simţi "curaţi", notează Descoperă.
Urmărește
9976 afișări
De ce NU ar trebui să foloseşti bastonaşele de vată pentru a-ţi curăţa urechile
Dar acest procedeu este o mare greşeală! Beţişoarele de vată reprezintă un pericol major pentru sănătatea ta, informează Descoperă.
În video-ul de mai jos, William H. Shapiro, profesor la clinica NYU Langone din SUA, afirmă: ” Regula de aur este să nu introduceţi nimic mai mic decât cotul dumneavoastră în interiorul urechii”.
Potrivit afirmaţiei profesorului, ceea ce de fapt fac aceste ustensile igienice este să împingă ceara în interiorul urechii, spre timpan. Pentru a auzi sunete, timpanul trebuie să vibreze, iar beţişoarele de vată împing cerumenul spre timpan, blocându-l.
Cerumenul este substanţă ceroasă secretată de glandele canalului auditiv extern al urechii. Ea este o substanţă cu rol de securizare a urechii de insecte. Pe lângă acest rol, ceara împiedică dezvoltarea fungilor în urechi şi colectează celulele moarte ale pielii, părul şi praful care se adună în urechi în urma proceselor de mestecare a hranei şi căscatului, potrivit Descoperă.
”Deci nu e rău să fie cerumen în ureche şi nicidecum prezenţa lui nu este un semn al murdăriei. Ceea ce trebuie să ştiţi este că oamenii nu trebuie să-şi scoată de sine stătător ceara din urechi”, afirmă profesorul William H. Shapiro.
William H. Shapiro este ORL-ist şi profesor asociat la Clinice Langone din New York.
Citeşte şi: Experţii NASA au finalizat construcţia rezervorului celei mai puternice rachete din lume - GALERIE FOTO
Citeşte şi: Ce mănâncă oamenii sănătoşi dimineaţa
Citeşte şi: Cele cinci substanţe care dau cea mai puternică dependenţă şi efectele lor asupra creierului
Citește pe alephnews.ro: Statele Unite își întăresc prezența militară în Orientul Mijlociu. Pentagonul anunță că mai multe bombardiere și nave de război americane sunt pe drum
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Satul strămoșesc al Kamalei Harris urmărește cu mândrie alegerile SUA. Cum o numesc localnicii pe candidată
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe