După pandemie vine Epoca Renaşterii în medicină. Investitor: "Ne vom uita în urmă la anul 2020 şi vom vedea multe schimbări"

  • Pandemia de COVID-19 a pus cu spatele la zid sistemele medicale din mai toate ţările
  • După trecerea pandemiei, oamenii vor fi mai conştienţi că acest domeniu are nevoie de investiţii şi performanţe, motiv pentru care va avansa rapid, crede Jonathan Medved, CEO al OurCrowd
  • "Veţi vedea o adevărată renaştere. Impactul acestei crize asupra investitorilor, mai ales asupra zonei de venture capital, este foarte interesant", spune Medved
Urmărește
914 afișări
Imaginea articolului După pandemie vine Epoca Renaşterii în medicină. Investitor: "Ne vom uita în urmă la anul 2020 şi vom vedea multe schimbări"

După pandemie vine Epoca Renaşterii în medicină. Investitor: "Ne vom uita în urmă la anul 2020 şi vom vedea o altă lume"

Pandemia de coronavirus poate avea, paradoxal, un impact pozitiv asupra domeniului medical. Explicaţia ţine de faptul că mulţi investitori şi-au întors atenţia către domeniul medical şi către sectoarele sale de cercetare, cu un potenţial mare inclusiv pentru a produce bani. O spune Jonathan Medved, CEO al platformei OurCrowd, milionar israelian supranumit şi "părintele start up-urilor din Israel".
 
"Veţi vedea o renaştere adevărată. Impactul acestei crize a supra lumii investitorilor, mai ales a zonei de venture capital, este foarte interesant", a spus Medved pentru Jerusalem Post.
 
"Multe lucruri devin evidente: observăm o reînnoire a focusului către domeniul medical şi către domeniile relaţionate lui. Domenii în care s-a investit mai puţin decât era necesar, mai ales în Israel", a mai spus Medved.
 
Potrivit acestuia, domeniul medical a fost întrecut de ramurile tradiţionale ale hi tech-ului, cum ar fi cercetările cu privire la dezvoltarea IT-ului, a securităţii cibernetice ori a telecomunicaţiilor.
 
OurCrowd a anunţat finanţarea cu 12 milioane de dolari a cercetării pentru găsirea unui vaccin anti-COVID, prin intermediul companiei MigVax, afiliată Migal Galilee Research Institute, susţinută de statul israelian.
 
"Nu este o investitie făcută doar pentru a câştiga bani, ci una care ar avea beneficii asupra tuturor oamenilor", a mai spus Medved.
 
MigVax efectuează cercetări asupra unui vaccin oral care ar putea opri răspândirea coronavirusului care provoacă COVID-19.
 
De asemenea, un domeniu care se va dezvolta puternic va fi cel al producătorilor de echipamente medicale, cum ar fi ventilatoarele pulmonare.
 
"Peste ani, oamenii se vor uita în urmă şi vor vedea schimbările apărute după 2020", a mai spus Jonathan Medved.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici