- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (01.08.2011, 13:53)
Finalul evoluţiei omenirii? Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale
Omenirea a inventat penicilina, navetele spaţiale, cumputerele şi chiar şi inima artificială, printre multe alte minunăţii, şi este justificat să ne întrebăm spre ce ne îndreptăm de acum. Răspunsul oamenilor de ştiinţă este însă foarte categoric: nicăieri.
Urmărește
6260 afișări
Finalul evoluţiei omenirii? Creierul uman a ajuns la capătul dezvoltării sale (Imagine: Shutterstock)
Potrivit cercetătorilor, dezvoltarea creierului uman a atins apogeul şi este imposibil din punct de vedere fizic să poată evolua de aici încolo. Ei susţin că pentru a deveni mai inteligent creierul uman ar avea nevoie de mari cantităţi de energie suplimentară şi oxigen, iar corpul nostru pur şi simplu nu poate oferi acest supliment.
Cercetătorii de la Universitatea Cambridge au analizat structura creierului şi au calculat cât de multă energie folosesc celulele. "Am demonstrat că creierul uman trebuie să consume energie pentru a funcţiona şi că aceste cerinţe sunt suficient de ridicate pentru a limita performanţele noastre", susţine profesorul neurobiolog Simon Laughlin.
Alţi oameni de ştiinţă susţin că "reţeaua" creierului şi legăturile dintre zonele acestuia nu pot fi făcute mai bine decât atât. Ei au descoperit că cei mai inteligenţi oameni au, de fapt, cele mai bune legături, cu cele mai bune şi mai rapide "mesaje" între diferitele părţi ale creierului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Cornel Oţelea, singurul handbalist român care a câştigat de trei ori titlul mondial, a murit
-
Elon Musk reacţionează la comentariile privind gestul său de la învestirea lui Trump: „Atacul este atât de obosit”
-
Războiul din Ucraina, ziua 1064. Trump afirmă că SUA „probabil” vor sancţiona Rusia dacă Moscova refuză negocierile de pace / Secretarul de Stat al SUA: Vrem să punem capăt războiului din Ucraina, astfel încât acesta să nu reînceapă peste 3-4 ani
Eficientizarea "reţelei creierului" ar însemna o cantitate de energie sumplimentară, pe care corpul uman nu are de unde să o dea, prin urmare nu putem ajunge mai "deştepţi" decât suntem deja.
Un profesor de psihiatrie de la Cambridge, Ed Bullmore, specializat în imagistica creierului, a măsurat eficienţa cu care diferite părţi ale creierului comunică între ele. El a descoperit că cele mai rapide impulsuri se regăsesc la persoanele mai inteligente, în timp ce la persoanele mai puţin inteligente comunicarea între zonele creierului este mai slabă.
"Nivelul ridicat de integrare a reţelei creierului pare a fi asociat cu un IQ ridicat. A deveni mai inteligent înseamnă îmbunătăţirea legăturilor între diferitele zone ale creierului, însă acest lucru se poate doar cu energie suplimentară", susţine profesorul.
Citește pe alephnews.ro: STUDIU. În lipsă de afecțiune, oamenii dezvoltă sentimente față de sistemele de Inteligență Artificială
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Proiectul Stargate va revoluționa infrastructura A.I. Cât au investit giganții din industrie și cum vede Trump inițiativa
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Pensionarii din România care au muncit între acești ani ar putea primi 400 de lei în plus, începând cu 1 februarie 2025
CANCAN.RO
Ce s-a ales de Octavian BELLU. Ce job „normal” și-a luat și unde s-a angajat, după retragerea din gimnastică
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe