- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (29.03.2016, 07:00)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Homo Sapiens, mai aventuroşi din punct de vedere sexual decât se credea până acum
Oamenii de ştiinţă au analizat informaţia genetică a aproximativ 1.500 de oameni din locuri din întreaga lume şi au ajuns la concluzia că specia Homo sapiens are o istorie sexuală mai aventuroasă decât se credea până acum, potrivit Descoperă.
Urmărește
4345 afișări
Homo Sapiens, mai aventuroşi din punct de vedere sexual decât se credea până acum
Cercetătorii au descoperit că au existat cel puţin patru episoade de încrucişare sexuală, cu zeci de mii de ani în urmă, dintre care trei cu verii neanderthalieni şi unul cu o misterioasă specie umană dispărută, cunoscută sub numele de omul de Denisova.
Conform celor de la Descoperă, urmaşii omului de Denisova trăiesc pe insule ecuatoriale îndepărtate din Melanezia, în Oceanul Pacific. Populaţiile locale au şi gene moştenite de la neanderthalieni.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Cercetătorii au descoperit că unele dintre genele moştenite de la aceste specii dispărute au fost benefice pentru specia noastră. Multe sunt implicate în sistemul imunitar şi probabil au ajutat la protejarea împotriva agenţilor patogeni, iar altele joacă un rol important în biologia pielii şi părului, potrivit geneticianului Joshua Akey de la Universitatea din Washington, care a ajutat la realizarea studiului publicat în revista Science.
Omul de Denisova, descoperit în ultimul deceniu, este cunoscut doar graţie unui os al degetului mic şi unor dinţi găsiţi într-o peşteră din nordul Siberiei, scrie Descoperă.
Dacă despre neanderthalieni se ştie că au prosperat în Europa şi Asia într-o perioadă cuprinsă între aproximativ 350 de mii de ani în urmă şi momentul dispariţiei lor acum aproximativ 40 de mii de ani, despre denisovani se cunosc mai puţine lucruri.
Faptul că singurele rămăşiţe cunoscute ale acestei specii provin din Siberia de Nord, iar contribuţia ei genetică este găsită la oamenii care trăiesc departe în Melanezia sugerează că omul de Denisova a trăit pe o arie geografică extinsă în Asia.
Cercetătorii au găsit de asemenea în genomul uman urme genetice dintr-o a patra sursă, necunoscută.
Citeşte şi: Cum s-au cunoscut Homo Sapiens şi Omul de Neanderthal. Descoperire de excepţie făcută într-o peşteră
Citeşte şi: Veriga lipsă de la maimuţe la homo sapiens? Australopithecus sediba prezintă trăsături umane şi simiene deopotrivă
Citeşte şi: Omul de Neanderthal a fost alungat din Europa de verişorul său mai avansat, Homo sapiens
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36